Dronesak i Norge: sønnen til Putins eks-fortrolige frikjent

Dronesak i Norge
Eks-Putin-fortroliges sønn frikjent

Den britisk-russiske forretningsmannen Andrei Yakunin skal ha skutt opp en drone ulovlig mens han var på en båttur på Svalbard. Norske etterforskere anklager ham for å ha brutt sanksjonene. En domstol har frikjent sønnen til en tidligere tilhenger av Kreml-leder Putin.

Sønnen til en tidligere høytstående russisk tjenestemann knyttet til president Vladimir Putin er frikjent i en dronesak i Norge. Det melder nyhetsbyrået NTB onsdag kveld. Mens forsvareren til den siktede forretningsmannen Andrei Yakunin uttrykte sin tilfredshet med dommen, varslet ansvarlig aktor anke til radiostasjonen NRK og avisen «Verdens Gang».

Yakunin, en 47 år gammel britisk-russisk statsborger, hadde avvist anklagene i en domstol i Tromsø i Nord-Norge. Der ble han siktet for ulovlig å ha flydd en drone på en sommerseiltur til Spitsbergen, brudd på sanksjoner som er ilagt russiske statsborgere. Han ble arrestert for dette i midten av oktober.

Den siste tiden har droner blitt sett flere ganger over sensitiv infrastruktur i Norge, inkludert oljeplattformer i Nordsjøen eller flyplasser. Flere russere ble arrestert i løpet av den og noen ble dømt til flere måneders fengsel – Yakunins frifinnelse kan nå ha innvirkning på disse dommene.

Yakunins far er Vladimir Yakunin, en tidligere sjef for russiske jernbaner og en av grunnleggerne av «Osero» dacha-kooperativet, som Putin også var medlem av. Alle grunnleggerne fortsatte med karrierer som forretningsmenn eller høytstående tjenestemenn etter at Putin ble valgt til president. Yakunin selv ble skilt fra Putins indre krets for noen år siden.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *