Dronningen av juleeventyr i år på Nova: Three Nuts for Askepott vil bli supplert med sin norske versjon

Dette kultvinterskuespillet ble først vist på kino i november 1973. Svært snart ble det en del av juleferien, ikke bare i vårt land, men også i våre slovakiske naboer.

Et eventyr fullt av stjernenavn

Regissør Václav Vorlíček oppsto eventyret, han skrev manuset basert på modellen Bozena Nemcova František Pavlíček. Men du finner det ikke i undertekstene. Der nevnes Bohumila Zelenková, som beskyttet ham da kommunistene forbød Pavlíčeks aktiviteter. Musikken er komponert av den avdøde komponisten Karel Svoboda, tittelsporet Hvor er reiret ditt, lille fugl sang han igjen Karel fikk. Et navn som høres ved siden av et annet predestinerte ganske enkelt den snørike historien til suksess.

Ugla du kan se i eventyret er lånt fra Berlin Zoo. Regissør Vorlicek han må ha knivstukket henneblinke.

Hun dukket opp i hovedrollene i eventyret Libuska Safrankova som Askepott og Pavel Travnicek som en prins Han var den som hadde blitt koblet sammen de siste månedene med saken om seksuell trakassering, som kona sier har skadet hans omdømme betydelig. Men vi hørte også om ham for år siden ca Simona Stasova, som sa at det virkelig ikke var et eventyr med ham. Hun hadde et forhold til ham i flere år, men barnet kom ikke ut av det. «Jeg giftet meg med en prins, men å leve med prinser er veldig dumt. Jeg ville leve i et eventyr, og det er ikke mulig.» hun sier etterpå. Hun antydet også at tallerkener av og til ble stjålet fra hjemmet deres.

Den norske versjonen av Three Wishes for Askepott toppet ikke den tsjekkoslovakiske versjonen

En norsk versjon med tittelen Three Wishes for Askepott presenteres av Nova TV 20. desember. Det er ikke en gammel historie, eventyret hadde først premiere i 2021. Norske kritikere var angivelig begeistret for den nye norske versjonen, men den ble sagt å komme til kort fra den elskede tsjekkoslovakiske originalen.

Ifølge analysen i den tyske avisen Die Welt filmen ville aldri blitt kult uten snøen. Det er takket være ham at i dag er en tradisjonell del av julen. «Det er akkurat slik moderne postfeministiske kvinner ønsker å bli sett,» anmeldt et eventyr. «Denne Askepotten trenger ikke en prins eller en gresskarvogn. Hun har sin egen hvite hest og hun rir på den som en djevel. I stedet for å flette pigtails, foretrekker hun å skyte armbrøst.»

«Da jeg så Three Nuts for Cinderella, visste jeg med en gang hvordan jenta jeg skulle gifte meg med måtte se ut.» han sa forfatteren Stefan Beuse.

Askepotts appell er at hun ikke setter seg på rumpa til prinsen, lar seg jage bort, og viser bare interessen når undringen ikke tigger. På den annen side gir Libuška Šafránková jenta sødme, vennlighet og sjarm. Hvem vil vel ikke være en sovende jente i Jurassic Park?

I 2000 ble eventyret kåret til århundrets mest populære eventyr. Han har til og med en fanklubb i Tyskland og en stor rekvisittutstilling på Moritzburg Castle. Det var her eventyret ble filmet. I 2005 var det snakk om en oppfølger med den originale rollebesetningen. Regissør Vorlíček var også enig, men han kunne ikke finne et passende manus. Og kanskje er det bedre sånn. Ofte går ikke oppfølgerne til disse hitene bra i det hele tatt…

Kilde: wikipedia.org, zpravy.aktualne.cz, pressemelding fra Nova TV

ELLER NÅ: Anezka Rouseva fra TV-serien The Street tok en vending med fedme. Hun har gått ned 20 kilo og opprettholdt en sunn livsstil så langt.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *