Du må bygge nedenfra og opp: flere klubber, flere løp, nominasjonskriterier, sier Vladimír Kříž, hovedtrener for Ústí Cycling Center | RoadCycling.cz

12.10.2022 | Jiří Vlasak, foto: UCC

For å se flere topp tsjekkiske konkurrenter i topplag, må denne planten vokse fra sterke og spenstige røtter. Og ungdomssykling er hovedsakelig deres hjem. Men også antallet og kvaliteten på landslag der lovende juniorer kunne forfølge karrieren. Og antallet og kvaliteten på planter som de kunne forbedre og vokse i. Hva mener Vladimír Kříž, hovedtrener for ungdomslaget ved Ústí Cycling Center?

Husk at neste sesong vil Tsjekkia ha fem spillere som reiser på WorldTeams-nivå. Zdenek Štybar på BikeExchange, Jan Hirt og Josef Černý på Soudal-Quick Step, Mathias Vack på Trek-Segafredo og Pavel Bittner på DSM. Skal vi sammenligne oss med de beste velger vi Danmark med seks millioner innbyggere og finner at nitten av dem har konkurrert i toppdivisjonen i år. Og fem og en halv million fra Norge hadde femten. Og det er like utenfor det meget suksessrike rent norsk-danske andredivisjonslaget Uno-X, som hadde 29 konkurrenter på lista.

Mange i mange lag tar seg av unge syklister spredt over hele landet, og alle de som gjør det, blant annet av kjærlighet til sporten, fortjener respekt og beundring.

Dette inkluderer også en stor region, hvis sentrum kan betraktes som Ústí nad Labem. Den har en rik sykkeltradisjon og har som sådan gitt tsjekkisk landeveissykling mange gode konkurrenter, trenere og arrangører av sykkelbegivenheter. Tilfeldig, la oss nevne Jaroslav Menhart, Ladislav Heller, Svatopluk Henke, Jiří Korous, Luďek Štyks eller Milan Chrobák.

En annen sykkelentusiast, Vladimír Kříž, ble nylig med i denne familien, som har blitt sjelen til Ústí Cycling Center (UCC), som går inn i sitt fjerde leveår etter nyttår. Som tilfellet er i provinsklubbene, er hun hovedtrener, men også datter av alt. Fra mekaniker til sjåfør til psykolog.

Så la oss gi ham ordet til å dele med oss ​​sine nåværende erfaringer, hans motivasjoner, hans hindringer og hans gleder.

Herregud, hva er UCC egentlig?

Vi er et team fokusert på å utdanne og utvikle unge talenter innen landeveisracing og terrengsykling.

Hva er målene med dette prosjektet?

Målet vårt er å utdanne unge idrettsutøvere i alderen 10-19 i trening, racing og personlig trening. Vi ønsker å bygge videre på suksessene til Ústí-syklister fra tidligere år og hjelpe våre konkurrenter med å bli nominert til talentfulle ungdomssentre og ungdomsrepresentasjon. Med andre ord, hjelpe de beste med å bli ansatt i team i det minste på kontinentalt nivå.

Du snakker om utdanning på et personlig nivå.

Vi støtter våre kunder mot selvstendighet og ansvar, ikke bare under trening og konkurranser, men også i deres personlige liv. Målet er, i tillegg til å trene nye konkurrenter til denne vakre sporten, å gjenopprette orden og disiplin til ungdommen, som etter min mening er generelt truet. Sykling er en idrett som krever nok til det. Vil teste vilje og karakter.

Hvor dyp er UCCs historie?

UCC ble opprettet i 2020. Prosjektet modnet en stund da vi, etter flere år med arbeid med barn på nivå med en sykkelklubb, bestemte oss for å imøtekomme forespørselen fra et team i Ústí nad Labem som la vekt på ytelsesnivået. av sykling.

Hvor mye du er

Baselaget er ikke oppblåsbart. Jeg er for å trene i små grupper etter kategoriene. Dessverre er interessen for sykling eller o Prestasjonssport generelt lav for øyeblikket. Noe som derimot gir oss muligheten til å utvide laget til alderskategorien U23. Disse unge juniorene trenger fortsatt støtte. Så i år har vi 16 aktive konkurrenter.

Hvor mange tar vare på dem?

På den personlige siden er laget trygt, selv om det er litt komplisert, som alle andre steder. Det kan være entusiaster nok, men så snart et visst ansvar dukker opp og i tillegg dårlig belønning, vil entusiasten minke betraktelig. For øyeblikket trenger jeg for eksempel en coach for elevkategoriene.

Hvem betaler for alt dette?

Foreldre er våre største sponsorer. Det hadde virkelig ikke vært mulig uten deres støtte. Jeg vil også takke dem. Dette er en stor ulempe for familien til skade for denne dyre, farlige og tidkrevende sporten. Heldigvis har vi også flere partnere som støtter sykling, som byen Ústí nad Labem, NTD, NRG Group, Dveře Třešňák og Penco.

Den største stoltheten er at du leder denne tenåringen til en aktiv livsstil. Men kan du skryte av de konkrete resultatene av arbeidet ditt?

Vi setter lagmål og individuelle mål for hver sesong. I år er jeg absolutt stolt over det faktum at to andre innbyggere i Ústí har båret landslagstrøyen på arrangementer på høyt nivå som for eksempel den europeiske ungdoms-OL-festivalen i Bánská Bystrica og EM i Portugal. Og jeg er veldig glad for at det var mulig å oppdra en junior som signerte for det prestisjetunge tsjekkiske laget ATT Investments allerede i kommende sesong. Med det har han nådd sitt første mål steg for steg og vil forhåpentligvis begynne å oppfylle drømmen om en profesjonell konkurransekarriere. Men mest av alt er jeg fornøyd med hvert løp at vi fullfører friske og føler at vi gjorde vårt beste for løpet. Jeg nyter hver boks, fra studenter på banen ved lokale løp til tsjekkiske cup- og tsjekkiske mesterskapspaller, som vi har spilt inn i år.

Hva er de største pinnene under føttene på turen?

Hindringer er laget for å overvinnes. Hvis jeg skulle nevne en, er det største hinderet i finalen økonomi. Det kollapser vanligvis på mange ting. Og så unges motvilje mot å gjøre ting riktig!

Seksten personer i en sykkelklubb ville ikke vært så mange, seksten i et prestasjonsorientert løpt ungdomslag er ikke så sjeldent lenger. Er det i det hele tatt mulig å nå deg?

Du kan. Alt er omsettelig. Vi har ikke mange inngangskriterier. Så er det bare formalitetene og det er på tide å øve.

Og nå, et lite glimt av tsjekkisk ungdom som sykler fra en populær drone.

Tilstanden for landeveissykling ikke bare for unge mennesker i Tsjekkia er slett ikke ideell. Jeg håper situasjonen bedrer seg en dag. Du må bygge nedenfra og opp. Han trenger flere regionale klubber og løp som konkurrenter vil bli rekruttert fra til de tsjekkiske cupene, hvor alt bør kulminere med en start på MČR. I dag kan alle som vifter med lisens under en presentasjon bli en mester. Det er et sensitivt emne som dette formatet ikke er nok for. Jeg har dessverre ikke kompetansen til å arrangere løp selv, så jeg er fornøyd med det jeg har. Jeg har heller ikke patent på grunn og jeg vil ikke klage. Så jeg prøver å gjøre det slik jeg synes er riktig. Og jeg tror at 2023-sesongen vil bli vellykket for alle målt etter deres egne mål.

Vlad, takk for intervjuet. Jeg ønsker deg mye tålmodighet, entusiasme og styrke for resten av arbeidet.

For å konkludere, la oss huske to fakta. Den første ser ut som science fiction-informasjon. I 1962 deltok 1523 nasjonale konkurrenter i Youth Peace Race Year Four-kvalifiseringssystemet. Ulike tider, forskjellige skikker. Dette er den «dype» fortiden.

Og den varme gaven? Hvordan er de som vokste opp i juniorkategorien i år og kommer inn i herreverdenen og som kan regnes som den beste eller beste som Tsjekkia har i denne alderskategorien?

Adam Seeman, utdannet ved Stadion Louny, tilbrakte dette året i den italienske klubben CPS for å bli overført til utviklingsteamet DSM neste sesong. Milan Kadlec, en student fra Dukla Praha, skal også dit. Pavel Novák, som kom fra Tufo-Pardus Prostějov, blir overført fra italienske Ciclistica Trevigliese til Colpack Ballan-laget. Og fra Prostějov-teamet signerte Radovan Štec en kontrakt med Israel Cycling Academy, hvis domene til nå hovedsakelig var banen.

På bildet av MČR i Mladá Vožica (fra venstre til høyre) Pavel Novák (3.), Martin Bárta (1.), Filip Chýle (5.), Milan Kadlec (2.)

Når det gjelder den nasjonale scenen, har Elkov-Kasper allerede ansatt 18 år gamle Tomáš Obdržálek fra Mapei Merida Kaňkovský i fjor, og fra neste sesong slutter seg fire juniorer fra i år til ham: Štěpán Telecký (Favoritt Brno), Jan Lukeš (Willebrord). Wil Vooruit), Daniel Mráz og Tomáš Přidal (begge Mapei Merida Kaňkovský).

For denne sesongen ga ATT Investments en sjanse til tre gutter som kom ut av junioralder, nemlig Jakub Havrlant (Mapei Merida Kaňkovský), Daniel Sporysch (Roman Kreuziger Cycling Academy) og Matěj Stránský (Brillon Racing Team). De to andre navngitte i laget fortsetter sesongen etter, og de har fått selskap av en nykommer i herrekategorien, Filip Chýle, som Vláďa Kříž snakker om i et av sine svar.

Matyáš Koblížek og Ondřej Pokorný, sjette og tolvte i årets MČR i masseløpet, flytter til førstelaget Tufo-Pardus Prostějov, som også vil ha kontinentallagstatus neste år.

Daniel Vysočan (Favoritt Brno) og Šimon Vaníček (Sportcomplex Břeclav), som nå er en del av «A»-formasjonen av nykommer på dette nivået, den slovakiske RRK Group-Pierre Baguette, vil også fortsette på kontinentalt nivå. På årets MČR endte de på henholdsvis 15. og 20. plass.

Hvem av dem vil klare å klatre til toppen av Everest på sykkel?

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *