Dubovská måtte starte slalåmen i Levi med bil, det er ikke snø selv på Lillehammer

Elite tsjekkisk slalåmløper Martina Dubovská brukte flere dager på trening på racerbanen i Levi, Finland, hvor hun skal konkurrere i verdenscupen denne helgen. Løypa er perfekt preparert, men det er ikke mye snø rundt, så skiløpere måtte velge alternativ transport i starten. Langrennsløpere i Lillehammer sliter også med snømangel.

Levi blir den første løpshelgen i årets verdenscup for kvinner. Skiløperne ble fratatt storslalåmen i Sölden av dårlig vær. Parallelle løp i det østerrikske feriestedet Lech/Zürs ble umuliggjort av mangelen på snø. I Finland hjalp snø lagret i reservoarer arrangørene.

«Forholdene er veldig gode her i år, det er iskaldt her. Det var ganske kaldt. Det var bare noen få problemer med snøen, som vi kjørte bilene til start,» sa Dubovská i et opptak for media.

I september ble forberedelsene litt komplisert. — Vi hadde ikke så veldig gode forhold i Saas Fe eller Hintertux, og da hadde jeg også helseproblemer, sier hun. Han har vært i Levi i over to uker nå. «Vi visste at det ville bli god trening, gode forhold. Vi trente også på springbrettet. Jeg synes vi jobbet mye forrige uke,» sa den 30 år gamle tsjekkiske representanten.

Han begynner å venne seg til store endringer, han har fått nytt trener-, militær- og skimerke. «Hver dag lærer vi og prøver å forbedre oss. Jeg gleder meg til å endelig rase,» sa hun. I fjor på Levi oppnådde hun en livslang sjetteplass. «Det var helt fantastisk, men hvert år er annerledes. Jeg kan se her at jentene er veldig godt forberedt. Men løp er løp og det vil vise seg i løpet av helgen hvordan det går med meg og de andre,» la hun til før starten av sesongen.

De avlyste skiathlon på Lillehammer

Snøproblemer preget også åpningsrunden i langrenns-VM på Lillehammer, der 2×15 kilometer skiathlon måtte avlyses. Søndag 4. desember arrangeres i stedet 20 kilometeren i klassisk med massestart.

Det norske stedet for OL i 1994 mangler fortsatt naturlig snø. Takket være minusgrader kan arrangører i det minste produsere en kunstig. Crossrennene på Lillehammer starter fredag ​​2. desember, med dusinvis av frie teknikker. Sprint vil følge en dag senere.

Samme uke starter også verdenscupen på Lillehammer. «Vi begynte å lage snø denne uken, de siste forberedelsene til verdenscupen er i gang,» sa Lasse Ottesen, SP Nordic Combined løpsdirektør.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *