Dusinvis av bilder konfiskert: Norge arresterer mistenkte russere

Dusinvis av bilder konfiskert
Norge arresterer mistenkte russere

Droneobservasjoner over energiinfrastruktur har norske tjenestemenn som sitter oppe og legger merke til. De siste dagene har politiet pågrepet flere russiske statsborgere. Det ble funnet viktig fotomateriale hos dem.

Fire russere er igjen pågrepet i Norge for å ha tatt uautoriserte bilder av ulike gjenstander. De fire mennene, tre menn og en kvinne, ble pågrepet sist torsdag i Nord-Norge, opplyser politiet mandag. De reiste i en bil med russiske bilskilt.

Mange fotografiske dokumenter ble beslaglagt hos dem, sier politibetjent Gaute Rydmark til TV2. De fire russerne nektet imidlertid for å ha gjort noe ulovlig og utga seg i stedet for å være vanlige turister. Ifølge norsk politi tok de seg inn i Norge via Finland i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

To russere ble pågrepet i Norge forrige uke i ulike hendelser. En 51 år gammel mann ble sett på å ta bilder på Kirkenes lufthavn. Politiet sier at tjenestemenn fant bilder av flyplassen og norske militære Bell-helikoptre under et søk. Det var allerede lagt merke til en russer ved grensen som hadde to droner og lagringsmedier med en rekke bilder og videoer tatt i Norge.

I Norge har droner blitt sett flere ganger på energiinfrastruktursystemer, blant annet på olje- og gassplattformer til havs. Disse hendelsene og sabotasjen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen fikk landet til å øke sikkerheten. Norge har gått forbi Russland som Vest-Europas største gassleverandør siden energiimporten fra Russland ble redusert etter Russlands angrepskrig i Ukraina.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *