Dusno på tsjekkisk TV. Programlederne forråder seg selv, skandalen ligner filmen Shocking Revelations

Regissør Charles Randolphs utmerkede drama «Bombshell», basert på virkelige hendelser, forteller historien om flere programledere som ble seksuelt trakassert på den amerikanske kanalen Fox News. Men for å få tilgang til eller beholde prestisjetunge stillinger, nyter de det, og det tar år før en av dem snakker.

Noe lignende skjer nå på tsjekkisk offentlig fjernsyn, og det er virkelig sjokkerende,
mens den skandaløse saken skrider frem. For det første ble publikum «bare» informert om at Čeká televize «fjernet» moderatoren for etterforskningsprogrammet «Reportéři CT» Mark Wollner fra skjermen på grunn av mistanker om seksuell trakassering i nyhetsrommet. Men nå dukker det opp nye vitnesbyrd hver dag, og animatørene til CT anklager til og med hverandre.

Aktivisme, beskyttelse og uklarhet

I sin artikkel på etterforskningssiden «Infakta.cz» trakk den tidligere sjefredaktøren for «Reportérů» Markéta Dobiášová oppmerksomhet til alvorlige problemer ved ČT. Interessant nok gjorde hun dette allerede i midten av november i fjor i en artikkel med tittelen «Arbeidsforhold i redaksjonen til Reporters ČT. Aktivisme, autoritær og trakasserende.» I den klaget hun over at etterforskningsfilene hun jobbet med (f.eks. kidnappingen og salget av land i Lysolajy, som også inkluderte den tidligere varaordføreren i Praha Petr Hluboček eller rapportene om Praha transportselskap) havnet i en skuff.

I denne forbindelse sa hun også: «I tillegg råder langvarige anstrengte relasjoner i redaksjonen. Å mobbe, å skremme. Vi vet det alle. Ingen tør imidlertid å snakke om det høyt. Redaktører blir stilnet av Mark og ender opp med å bli vanæret eller latterliggjort i foran alle i møter eller i redigeringsrommet. Han nevner også at Wollners assistent, Aneta Snopová, prøvde å løse situasjonen i redaksjonen, men til ingen nytte: «Frykten for personangrep, frykten for å miste jobben tar sin toll», hun forklarte hvorfor seriøse bevis hadde klart å bli skjult.

Hånd mellom bena

Marketa beskriver til og med den påståtte oppførselen til sjefredaktøren og siterer noen av vitnesbyrdene til kollegene hennes: «Han prøvde flere ganger. Han låste kontoret mens jeg skrev manuset, la hånden min mellom bena hans… Han ville at jeg skulle mjau før jeg godkjente manuset, strakte seg etter rumpa til en vanlig jente, etter å ha vunnet en journalistpris. i baren: Du, du tror du er en stjerne? Du er en bøtte med ho*en!… Og så».

Ifølge nettstedet «Hlídací pes.org» begynte imidlertid den tsjekkiske TV-ledelsen å behandle saken først etter at programlederen for programmet «168 timer» Nora Fridrichová ble interessert i den. Fra e-posten hans sendt til CT-tjenestemenn, ser det ut til at seksuell trakassering har vært utbredt i redaksjonen til «ČT Reporters» siden 2015, og at dette langt fra er isolerte tilfeller. Også i så måte minner denne saken om filmen «Shocking Revelation». Det er imidlertid allerede klart at det vil bli mye mer sjokkerende. Ved siste nytt har Marek Wollner sendt inn en klage mot Nora Fridrichová for mistanke om patronage.

Kilder: Infokta.cz, HlídacíPes org

-reklame-

Vil du ha artiklene våre førstehånds? Legg oss til hjemmesiden til Seznam.cz

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *