Det er fortsatt mørkt ute når de første håndballspillerne går inn på flyplassterminalen for innsjekking. «Takket være at mange polakker jobber i Sør-Norge, flyr mange lavprisselskaper derfra og billetter finnes til rimeligere priser. Vi flyr til Sandefjord, som ligger rundt hundre og førti kilometer fra Arendal», forklarer leder for den valakiske klubben, Michal Balhárek, ansvarlig for å organisere turen til Norge.

Spillerne og implementeringsteamet fikk etter hvert selskap av klubbpartnere og supportere, slik at Zubers håndballag etter hvert vokste til rundt 50 personer.


Extraliga-håndballspillerne Zubří prøvde seg på trekningen i Norge fredag ​​kveld, der andre runde i europacupen venter dem i morgen fra klokken 16 mot lokallaget Arendal.

Zubří håndballspillere fullførte treningen i Norge. Hva involverte treneren?

«Vi er glade for å ha støtte i bortekampen også. Antall personer vi skulle ta vare på hverandre var en av de få tingene som Nory og jeg ble enige om en stund. Til slutt ble vi enige om tjue- to personer,» sier Balhárek om praksisen som allerede er etablert i europeiske cuper, når hjemmeklubben for eksempel sørger for og betaler for overnattingen til laget. besøkende. Selve dobbeltspillet vil koste den valachiske klubben 350-380 tusen kroner.

Muligheten for å spille begge kampene på samme brett, slik tilfellet var i første runde av cupen, da Zubrians utfordret tyrkeren fra Izmir på hjemmebane, var uaktuelt denne gangen.

«Ingen av partene var inne på dette temaet. I disse rundene er det allerede vanlig å spille hjemme og borte. Norge er en avansert håndballdestinasjon, fra starten av ønsket vi å vise det her i Zubří», legger Balhárek til når flyet lander kl. Norge flyplass etter to og en halv times flytur. Applausen etter landing denne gangen tilhører ikke piloten, som har landet mer enn to ganger, men snarere Zubers teamsekretær, som nettopp har opplevd den første flyturen og tålt det hele, inkludert stikkene fra hele den valakiske ekspedisjonen.

Ved ankomst til Arendal ble Zubřanys innlosjert på hotell og tidlig på kvelden vil de ha en treningsøkt før kampen. Fortsett å se på Valašský denik!

DAVID JANOŠEK