Elon Musk vil ha selvkjørende biler innen utgangen av 2022

Tesla-sjef Elon Musk vil at elbilprodusenten skal lansere selvkjørende kjøretøy innen desember.

Den autonome bilen tar fortsatt opp litt mer plass i nyhetene til denne starten på skoleåret 2022. Mens nivå 3 autonom kjøring vil bli offisielt autorisert fra 1. september, har den store sjefen for Tesla-merket erklært at han ønsker å serask ankomst av 100 % autonome kjøretøy innen desember.

Autonom Tesla, en tapende innsats?

de innsatsen virker ambisiøs og den ble delt offentlig av Elon Musk på en energikonferanse i Norge. Administrerende direktør for merkevaren indikerte at oppmerksomheten hans var spesielt fokusert på utvikling av SpaceX-raketter, men også på utvikling av 100 % autonome kjøretøy hos Tesla. Og etterspørselen er presserende siden disse kjøretøyene må markedsføres før utgangen av 2022i stor skala.

Elon Musk har sagt at han ønsker å se disse kjøretøyene komme til det amerikanske og europeiske markedet, på betingelse av å få grønt lys fra myndighetene. Og det er på dette punktet at Elon Musks forespørsel blir kompleks. For Tesla er fortsatt langt fra å mestre denne teknologien. Hvis produsenten har tilbudt AutoPilot-systemet i noen år, representerer det kun nivå 2 SAE. Og Teslas siste tester på en 100 % autonom kjøring har ikke vært veldig avgjørende. Amerikanske myndigheter har dessuten vist seg frem veldig skeptisk til AutoPiloten 100 % uavhengig av merke.

Dersom Tesla ønsker å kunne lykkes med sin innsats, vil det derfor være nødvendig overbevise amerikanske myndigheter og europeiske myndigheter av hans mestring av autonom kjøretøyteknologi. For øyeblikket er det bare Mercedes-produsenten som har erklært at den har mestret all denne teknologien. Men også her utsetter den tyske produsenten og forklarer at veiene fortsatt må kartlegges for å sikre salg av sine modeller utstyrt med sitt 100 % automatiske kjøresystem. Salg som vil finne sted innen høsten i Frankrike.

Les også:
10 elektriske scootere for å slippe å betale for parkering i Paris
Ukens biler: Bugatti W16 Mistral på 1600 hk
BMW: alle nyhetene for 2023

Elon Musk går inn for oljeproduksjon

På den samme konferansen i Norge kom Elon Musk med nok en oppsiktsvekkende uttalelse. spurte forretningsmannen opprettholde oljeproduksjonen som den erog dette, for å unngå en kollaps av vår sivilisasjon. «Realistisk tror jeg vi må bruke olje og gass på kort sikt, for ellers vil sivilisasjonen kollapse» sa Musk spesielt. Sjefen i Tesla mener at vår hovedutfordring » er overgangen til bærekraftig energi og en bærekraftig økonomi. Det vil ta noen tiår å komme dit».

En noe paradoksal posisjon med tanke på Elon Musks mange uttalelser om fordelene med elbiler. Men hvis Teslaer går på strøm, er ikke dette tilfellet for SpaceX-raketter, som fortsatt krever parafin for å fungere. Derfor denne noe ambivalente posisjonen.

Uansett, den amerikanske forretningsmannen er fortsatt like krevende. Men det gjenstår å se om Tesla vil være i stand til å finne den autonome kjøretøyløsningen innen desember.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *