EM 2024-kvalifisering: Steve Clarke ba ikke om Elliot Andersons forsikring om skotsk troskap | Fotballnyheter

Skottland-sjef Steve Clarke snakker om sin skuffelse over å miste Elliot Anderson og Liam Kelly samme dag og diskuterer frykt for internasjonal troskap.


19:24, Storbritannia, torsdag 7. september 2023

Steve Clarke har ikke bedt Elliot Anderson om noen garantier angående midtbanespillerens fremtid i Skottland.

Newcastle United-spilleren, født i Whitley Bay og hvis bestemor er skotsk, spilte på ungdomsnivå for Skottland og England.

20-åringen ble først kalt opp av Skottland-treneren til EM 2024-kvalifiseringskampen mot Kypros i Larnaca på fredag ​​og utfordringskampen mot England på Hampden Park neste uke etter å ha bestemt seg for å ikke bytte troskap til England etter positive samtaler med Clarke .

Anderson trakk seg imidlertid offisielt fra troppen onsdag kveld etter å ha pådratt seg en skade på trening.

På spørsmål på pressekonferansen før kampen på Kypros om han hadde søkt forsikringer fra Anderson, svarte Skottland-manageren: «Nei. Han har nettopp kommet hjem.»

Skottland-sjefen ble tidligere spurt om han hadde noen bekymringer over internasjonal troskap og sa: «Det er ikke noe jeg kan kontrollere. Det er ikke mye jeg kan gjøre med det.

«Det er klart (skuffende å ikke få sjansen til å jobbe med Elliot) det er derfor vi tok ham inn på laget. Skuffende å miste Elliot og Liam (Kelly) på samme dag, men det er en del av den internasjonale fotballen, vi må håndtere med det.

«Selvfølgelig måtte vi erstatte Liam fordi vi ikke kunne komme med to keepere, så vi hentet inn unge Robby (McCrorie) som har vært i troppen før, forstår han. Vi trengte ikke å erstatte Elliot siden vi har fått nok midtbanespillere.»

Nyheter fra det skotske laget…

Skottland er forsterket av returen til Che Adams og Scott McKenna, som begge gikk glipp av seire over Norge og Georgia i juni, mens Nathan Patterson også kommer tilbake etter å ha blitt tvunget ut av den siste troppen på grunn av en skade.

Etter å ha fått sin første oppfordring til laget, ble Elliot Anderson tvunget til å trekke seg etter å ha tatt et slag under trening. Målvakt Liam Kelly ble med Anderson for å trekke seg på grunn av skade, med Rangers-keeper Robby McCrorie hentet inn for å erstatte Motherwell-stopperen.

Clarke: «Vi er ikke den ferdige artikkelen»

Skottland topper gruppe A med fire seire på fire og har gått åtte konkurransekamper ubeseiret.

En forventet seier mot Kypros, slått 3-0 på Hampden Park, kan føre til at Skottland kvalifiserer seg til en andre strake Euro neste tirsdag hvis resultatene andre steder holder.

Clarke – hvis side forventes å bli støttet av rundt 6000 supportere på et stadion med 8058 kapasiteter – nedtonet imidlertid de spennende utsiktene til en tur til Tyskland neste sommer.

Skotten Ryan Christie ser frem til den kommende EM-kvalifiseringskampen mot Kypros og hjemmekampen mot England.

Han sa: «Jeg er egentlig ikke den spente typen, er jeg? Jeg er bare fokusert på kampen fremover. Spillerne er godt plassert, de er på en god plass i gruppen.

«På halvveis har vi maksimale poeng, du kan ikke gjøre det bedre enn det. Vi kan forbedre visse øyeblikk i kampen.

«Vi tror ikke et øyeblikk at vi er den ferdige artikkelen, vi vil se etter å forbedre oss og spillerne har sagt at vi vil. Vi ønsker å fortsette å forbedre oss og forbedre oss, men alltid respektere motstanderen.

Skottland-assistent John Carver insisterer på at de kun tenker på sin neste EM 2024-kvalifiseringskamp mot Kypros til tross for at muligheten til å sikre plassen nærmer seg.

«Det blir vanskelig. De er et stolt lag, stolte over å representere landet sitt Kypros. De er alltid vanskelige motstandere for oss. To sene mål setter nok litt glans på resultattavlen (på Hampden), så vi forventer en tøff kamp.»

Det er mye snakk om de høye temperaturene på Kypros, men Clarke var avslappet rundt klokken 21.45 lokal tid.

Han sa: «Det var ganske varmt i Norge da vi dro, så vi har litt erfaring og det var fint og solrikt i Glasgow da vi dro, så du må bare forholde deg til forholdene slik de er og hvordan de er. at vi får det resultatet vi ønsker. vi vil ha.»

Statistikk over Kypros vs. Skottland

  • Kypros har tapt alle åtte landskampene sine mot Skottland, scoret seks ganger og sluppet inn 27 i disse tapene, og scoret minst to mål i hver kamp.
  • Skottland har vunnet syv store kvalifiseringskamper mot Kypros (fire til VM, tre euro), men vunnet bare flere mot Færøyene og San Marino (8).
  • Kypros har tapt de seks siste EM-kvalifiseringskampene siden en 2-1-seier over Kasakhstan i 2019. Det er deres lengste tapsrekke for EM-kvalifiseringen siden de tapte 12 kamper på rad mellom 1987 og 1994.

Ketsbaia: Skottland har allerede kvalifisert seg

Kypros-sjef Temuri Ketsbaia mener at Skottland faktisk har kvalifisert seg til EM i 2024 mens han forbereder møtet deres i Larnaca på fredag.

Ketsbaia-laget har ennå ikke samlet et poeng på tre kamper og tapte 3-0 på Hampden Park i mars.

Den tidligere Newcastle, Wolves og Dundee-spissen sa: «Jeg tror de allerede har kvalifisert seg.

«Jeg vet ikke om de vil vinne gruppen, men de blir første eller andre. Jeg så alle fire kampene og de var bedre enn alle motstanderne. De har 12 poeng på fire kamper, de er et godt lag i en veldig vanskelig
bånd.

«Det overrasker meg ikke. Når du ser kvaliteten på spillerne deres – hvorav mange kommer fra Premier League – og de har en veldig god trener som har mye erfaring og har gjort en kjempejobb.

Kypros-sjef Temuri Ketsbaia mener Skottland allerede har kvalifisert seg til EM 2024 foran fredagens kamp mellom de to nasjonene i Larnaca.

«Jeg er ikke overrasket over at de er øverst i seksjonen. Det er ingen overraskelse hva de har gjort.

«Det er ikke så varmt som det var for noen uker siden, men vi håper fortsatt at forholdene vil påvirke skottene mer enn oss.

«Så vi har en tøff kamp her fordi skottene fortjener å være først så langt. Vi har forberedt oss så godt vi kan og ønsker å spille en god kamp på et fullt stadion.

«Vi har ikke fått noen poeng så langt, men vi håper å starte nå. Vi var kanskje mer defensive i våre første kamper på grunn av motstanden. Her hjemme spilte vi mer åpent mot Georgia, da vi fortjente mer fra kampen Kanskje det blir vår natt denne gangen.

Status – gruppe A

Skottland kom et skritt nærmere å bestille plass til Euro 2024 ved å opprettholde sin perfekte rekord i kvalifiseringen med en 2-0 seier over Georgia i juni.

De reiser nå til Kypros, nederst på tabellen, i et forsøk på å konsolidere sin posisjon i toppen av gruppe A.

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

Dette er en begrenset versjon av historien, så dessverre er ikke dette innholdet tilgjengelig.

Åpne fullversjonen

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *