Emirates News Agency – Over 80 internasjonale forbund skal konkurrere i triatlon-VM-finalen

ABU DHABI, 23. november 2022 (WAM) — Triatlon-VM-finalen har ankommet Abu Dhabi i forkant av fire utrolige dager med elite-, aldersgruppe-, para- og samfunnskonkurranse.

En pressekonferanse ble holdt i dag for å offisielt lansere arrangementet og samlet hederspersoner fra Abu Dhabi Sports Council, World Triathlon, UAE Triathlon og Presenting Partner Daman – samt noen av utøverne i verdensmesterskapskategoriene elite, para og aldersgruppe. . .

Arrangementet er høydepunktet i den årlige World’s Triathlon-kalenderen med fantastiske felt som samles i eliteløpene for menn og kvinner. Verdens ti beste idrettsutøvere i begge kategorier vil være utstilt sammen med en rekke olympiske, verdens-, samveldes- og europeiske mestere, i noe som er en nesten enestående kvalitet på banen.

I tillegg til de ti beste utøverne vil hele Tokyo-OL-pallen for menn være til stede, inkludert norske Kristian Blummenfelt som vant gull, sølvmedaljevinner Alex Lee fra Storbritannia og New Zealands Hayden Wilde som vant bronse. Wilde og Lee er nå henholdsvis nummer én og to i verden og bør ha en fremtredende plass i det endelige mesterskapet.

På kvinnesiden vant Bermudian Flora Duffy gull i Tokyo, Storbritannias Georgia Taylor-Brown sølv. Rollene deres er nå snudd og Taylor-Brown ankommer Abu Dhabi med topplasseringen på stillingen, og Duffy nærmer seg titteljakten.

De beste para-triatletene i verden møter torsdag morgen, og alle øyne vil utvilsomt rettes mot den atletiske maskinen fra Nederland, Jetze Plan, som er ubeseiret i verdenstriatlon-arrangementer siden 2016. Andre triatleter i para-verdensklasse inkluderer Allysa Seely og Kendal Gretsch fra USA, fire ganger britisk paralympianer Lauren Steadman, og Susana Rodriguez Gacio, fire ganger spansk verdensmester i paratriathlon og Paralympisk paralympisk gullmedaljevinner.

Mer enn 80 internasjonale forbund vil konkurrere i triatlon-VM-finalen, og viser sportens utrolige styrke og rekkevidde, da finalen finner sted i Abu Dhabi for første gang noensinne.

Kvinners eliteløp, som finner sted på Yas Island, starter klokken 13.00 fredag, og herrene starter klokken 15.00 lørdag.

Ved siden av dem vil være verdens beste idrettsutøvere og para-atleter i en rekke kategorier. Torsdag 24. november finner du verdensmesterskapet i paratriatlon og verdensmesterskapet i triatlon aldersgruppe i supersprint, med U23-mesterskapet fredag ​​25. november. Lørdag er en eksepsjonell dag som vil se mestere kronet over Open Para Triathlon Mixed Stafett, Age Group Standard Championships World Championships og Aquabike Age Group World Championships.

Hundrevis av triatleter i lokalsamfunnet forventes også å delta denne uken, med et barne- og juniorarrangement som starter klokken 16.00 på fredag ​​og fellesskapsløp for aldersgrupper som starter klokken 10.00 på lørdag.

I en tale på pressekonferansen sa Aref Al Awani, generalsekretær i Abu Dhabi Sports Council: «Abu Dhabi ønsker hjertelig velkommen til alle utøvere, funksjonærer og støttepersonell som skal delta i finalen i triatlon-verdensmesterskapet. denne uka. . Vi er beæret over å være vertskap for dette prestisjetunge arrangementet, og vi takker World Triathlon for at de stoler på oss for å organisere et virkelig minneverdig mesterskap.

«Dette bekrefter Abu Dhabi ytterligere som et voksende episenter for verdensidretten som allerede har vært vertskap for NBA, UFC, F1 og World Championship Boxing de siste ukene. Vi ønsker alle utøvere som konkurrerer lykke til og vi ser frem til en utrolig konkurranse.

Marisol Casado, president for World Triathlon og medlem av IOCs styre, sa: «Spenningen rundt denne begivenheten er utrolig og gjenspeiler kvaliteten på feltene i elite-, aldersgruppe- og para-kategoriene. Det beste vil være på denne praktfulle etappe i Abu Dhabi, verdig sesongfinalen. Vi ser frem til å krone flere mestere her på Yas Island, og vi takker Abu Dhabi Sports Council, UAE Triathlon og Daman for å hjelpe oss med å organisere et arrangement av denne størrelsesorden.

Khaled Al Fahim, president for UAE Triathlon, sa: «Å holde triatlon-verdensmesterskapet her er ikke bare fantastisk for Abu Dhabi, men også for UAE. Team UAE triatleter vil ha muligheten til å konkurrere mot de beste i verden, hjemme, noe som er en utrolig opplevelse. Vi vil også ha hundrevis av samfunnsidrettsutøvere som konkurrerer på samme scene som de største navnene i verden, noe som er en enorm spenning. Å være vertskap for arrangementer som dette kan bare heve profilen til triatlon i UAE og bidra til å øke deltakelsesnivået for ytterligere å styrke sporten i landet vårt.

Stuart Leatherby, Damans direktør for kommersielle anliggender, sa: «Daman er glad for å sponse triatlon-VM-finalen i Abu Dhabi. Vi er investert i langsiktig helse og velvære for alle i De forente arabiske emirater, og triatlon er en fin måte å leve sunnere liv på.

Blant utøverne på pressekonferansen var nåværende verdens nummer én for menn Hayden Wilde fra New Zealand. Teknisk sett kan en av de ni mennene vinne tittelen på lørdag, men i realiteten er det sannsynligvis Wilde eller Yee som tar kronen. Wilde sa: «Jeg har vært i Abu

Dhabi i tre og en halv uke nå, og jeg nyter tiden min. Jeg har gjort mange NYU-treningsøkter her – fasilitetene er virkelig flotte. Samfunnet og Abu Dhabi Sports Council har vært så imøtekommende og støttende mens jeg forbereder meg til helgens løp. Det kommer til å bli en spennende konkurranse mellom meg og Alex Yee. Den som krysser målstreken først vil vinne tittelen verdensmester.»

Hana Alnabulsi vil representere UAE-laget denne uken. Hun er den yngste kvinnen fra Emirati som har fullført den berømte Ironman 70.3 og gleder seg til å konkurrere i hjemlandet. Hun sa: «Ærlig talt, det er en velsignelse for meg å være en del av UAE-laget, og jeg er beæret over å løpe i hjemlandet mitt. Jeg løper for mitt folk og med mitt folk.

»Siden jeg var ung har det vært en drøm for meg å representere De forente arabiske emirater, og jeg er veldig takknemlig for at De forente arabiske emirater tror på meg. Nå vil landet mitt kunne se meg konkurrere i det jeg elsker å gjøre. Jeg gleder meg til å være på løpet på lørdag og vise familie og venner hvorfor jeg trente så hardt.

Fra den paralympiske pallen sa Jetze Plan fra Nederland: «Å vinne vil alltid motivere meg, og i morgen vil jeg sikte på min sjette verdenstittel i triatlon. I fjor kjørte jeg på kretsen og i år skal jeg kjøre på en annen bane, så det blir en ny utfordring, men jeg er klar for det.

«For å forberede meg til løpet denne helgen, gjorde jeg noen sprø ting. I år har jeg kjørt tre maratonløp for rullestolløp – Berlin, London og New York, så det ble litt fokus på racing med rullestolløp, og nå er jeg tilbake fokusert på triatlon.

Arrangert av Abu Dhabi Sports Council og World Triathlon, forsterker konkurransen Abu Dhabis posisjon som en global sportsdestinasjon. Emiratet ligger mindre enn 8 timers flytid unna to tredjedeler av verdens befolkning, og har en perfekt beliggenhet for å være vertskap for idrettsutøvere, media, forbund og tilskuere på toppen av sport.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *