En film om skaperen av Krzyk ble laget

Det er imidlertid ikke Wes Craven, regissøren av skrekkfilmen «Skrik», men maleren Edvard Munch. Det er denne artisten som er helten i den norske filmen skapt av streamingplattformen Viaplay. Munch og nevnte Craven har imidlertid noe til felles. Det kjente maleriet «Skriket» av denne maleren ble blant annet inspirasjon til utformingen av leiemorderens maske i den nevnte filmen.

Filmen om en av vår tids største artister heter «Munch». Den var delt inn i fire deler, som viser de senere faser av malerens liv. I hver av dem spilles rollen som Munch av en annen stjerne på norsk kino. Det er Alfred Ekker Strande («Forbannelsen»), Mattis Herman Nyquist («Hodejegerne»), Ola G. Furuseth («Årets borger») og Anne Krigsvoll («Lilyhammer»). «Vår siste film maler et ømt portrett av en av de mest gåtefulle kunstnerne i historien. Munchs verk er suksessrike over hele verden, men hans like fascinerende liv er mye mindre kjent enn dem, sa Filippa Wallestam, representant for Viaplay, til «Deadline»-portalen.

«Munch» vil begynne med historien om kunstnerens første kjærlighet, samt kontroversen rundt hans første utstilling. Senere vil handlingen i filmen flytte til den psykiatriske klinikken der Munch ble innlagt og hvor han måtte ta en av de viktigste avgjørelsene i livet sitt. Så, når kunstnerens død nærmer seg, vil hans kamp for å redde verkene hans fra nazistene under andre verdenskrig bli vist.

Regissør for Edvard Munch-filmen er Henrik M. Dahlsbakken («Forbidden Love»). I mars går produksjonen til streamingplattformen Viaplay, tidligere, fra 27. januar 2023, vises den på norske kinoer. (PAP Life)

cal/game/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *