En flott helg å feire: Livigno er klar for verdenscupen i langrenn

Livigno, 05.01.2023 – Vi er her nå, Livigno-etappen i langrenns-VM nærmer seg med stormskritt og byen forbereder seg på en virkelig uforglemmelig helg dedikert til stor sport, moro og alpinkultur. Det mest etterlengtede møtet kommer etter en voldsom Tour de Ski som nok en gang vitnet om det utrolige talentet til norske Johannes Høsflot Klæbo, som signerer sin tredje suksess etter 2019 og 2022. En formidabel test for den flerfoldige olympiske mesteren, som da vant 6 av de 7 løp planlagt, presenterer seg i Livigno som en absolutt favoritt. Blant kvinnene skulle derimot svenske Frida Karlsson, født i 1999 og som kunne utsette returen til finske Kerttu Niskanen, vinne karrierens første store suksess neste helg.

Mange store navn har allerede reist til Livigno for å teste vannet i et konkurransefelt som begynner å ta form og som virker ad hoc bygget for å sikre to løp fulle av moro og kanskje til og med overraskelser. Forhåpentligvis er det italienske flagget blant dem, takket være et blått lag som kom veldig bra gjennom Tour de Ski og er klare til å si sin mening om snøen på hjemmebane. I tillegg til den vanlige uunngåelige Federico Pellegrino, for tiden tredje i general- og sprintklassifiseringen og en stor kjenner av Livigno-snøen, er sensasjonene også gode for Francesco De Fabiani, som gjenvant pallen i Val di Fiemme, og for Simone Mocellini, en sterk klatrer og sprintspesialist, som Chicco.

18 nasjoner vil være representert i løpet av de to dagene i Livigno, som byr på dobbeltmøte: individuell sprint lørdag og lagsprint søndag. Sverige, Storbritannia, Latvia, Brasil, Tyskland, Polen, Østerrike, Frankrike, Slovenia, Estland, Tsjekkia, Sveits, USA, Norge, Serbia, Thailand og Makedonia vil sikre en stor og variert tilstedeværelse av supportere som sammen med varmen fra Italiensk jubel, gjør Livigno til scenen for en ekte sportsfeiring. Og nettopp derfor forbereder byen seg på å ønske idrettsutøvere og entusiaster fra hele verden velkommen med et innholdsrikt og kvalitetsmessig program som vil følge idrettsarrangementet.

Fokuser derfor på åpningen av møtet planlagt til fredag ​​20. januar med den tradisjonelle paraden av idrettsutøvere i senterets gater. Planlagt avgang fra COOP i Via dala Gesa kl. 18.00 for en glamorøs spasertur gjennom hjertet av byen, som ender på Piazza del Comune, noe som umiddelbart gjør publikums entusiasme kjent for de tilstedeværende mesterne. Etter mottakelsene av institusjonene, presentasjonen av idrettsutøverne og maskoten Livigno, ventet rundt kl. 18.30. Til slutt, en storslått finale med Mat og drikke på Piazza del Comune og levende musikk, som også vil akkompagnere lørdag kveld og gjøre den første etappen av langrenns-VM virkelig unikt i Livignos historie.

På den annen side er det i løpet av de to konkurransedagene et utstillingsområde i nærheten av konkurransefeltet, åpent fra 10.30 til 15.00, med musikalsk underholdning fra Radio 105 og et rikt mat- og drikketilbud.

Daniel Perella
DMTC SPORT

Foto: Federico Pellegrino i aksjon – Credit Pentaphoto

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *