En glemt babylonsk tavle skjulte bevis på et av Bibelens største mysterier

Babelstårnet i Pietro Brueghels maleri fra 1563.

I følge den bibelske 1. Mosebok er Babelstårnet en enorm bygning som antas å nå til himmelen. Det ble bygget på stedet for Babel, Babylon, i en tid da alle folkeslag var forent og snakket ett språk. Imidlertid er det her alle språkene ble blandet sammen, fordi tårnet ikke ble bygget til Guds ære, men for mennesker. De ønsket å bevise for seg selv at de kunne bygge en himmelsk struktur. Og Gud ga dem et svar.

Men Babelstårnet har aldri blitt offisielt erklært å være en ekte bygning, selv om det har dukket opp bevis som peker på det. Den berømte bibelhistorien fortelles fortsatt i mange versjoner, og forskere har lenge diskutert om den er basert på en virkelig hendelse.

I 539 f.Kr. J.-C., han erobret Kyrus Babylon den store, frigjør det jødiske folk fra eksil. Allerede før denne hendelsen ble imidlertid jødene spredt i forskjellige deler av verden på grunn av deres opprør mot Gud. Det er her teorien kommer fra at den store Ziggurat ble bygget av babylonerne som en kopi av et tidligere tårn, som de mener ble bygget av kong Nimrod, kjent som Kut, for å nå himmelen. Og det er denne teorien som nå ser ut til å være bekreftet.

En del av «Tower of Babylon»-stelen som viser Nebukadnesar II til høyre. og til venstre for den er representert den store babylonske ziggurat (Etemenanki).Kilde: Ukjent/ Creative commons, gratis arbeid

Det første beviset på eksistensen av en himmelsk struktur

Et bevis på at Babelstårnet virkelig eksisterte er oppdagelsen av en gammel tavle datert til 600-tallet f.Kr., hvor selve tårnet og herskeren over Mesopotamia er avbildet. Nebukadnesar IIsom styrte Babylon fra 605 til 562 f.Kr.

I følge professor Andrew George er nettbrettet, som stammer fra rundt 600 f.Kr. J.-C., kommer fra privatsamlingen til den norske forretningsmannen Martin Schøyen. Samtidig regnes det som det tydeligste bildet av den store babylonske Ziggurat som er funnet til dags dato.

Byggingen av Babelstårnet ble avbrutt ifølge den bibelske beretningen.Byggingen av Babelstårnet ble avbrutt ifølge den bibelske beretningen.Kilde: Profimedia.cz

Selv om dette merkelige bordet ble oppdaget for nesten 100 år siden, har forskere bare begynt å studere det. De konkluderte med at det bibelske tårnet begynte å bli bygget i nærheten av Nabopolassar under kong Hammurals regjeringstid og ikke ble fullført før 43 år senere under Nebukadnesars regjeringstid.

«Bibelske lærde har lenge diskutert om Babelstårnet faktisk eksisterte. Nå ser det ut til at en bemerkelsesverdig steintavle som aldri har blitt vist på film før, avgjør spørsmålet,» la han til. melder magasinet Smithsonian.

Forskere har bevist at innholdet i den eldgamle tavlen i stor grad samsvarer med den bibelske historien. Men det er mange flere spørsmål.


En vitenskapsmann har tydet en mystisk tegning på en babylonsk tavle.

En vitenskapsmann har tydet en mystisk tegning på en babylonsk tavle. Vet du hvem jenta leder?

Hva er forbindelsen mellom tårnet og Guds vrede?

Så hvis tårnet eksisterte, er det mulig at det virkelig var en blanding av språk fordi folk gjorde Gud sint?

Første Mosebok 11.4 sier: «Kom, la oss bygge en by og et tårn med en topp på himmelen og skape et navn for oss selv, ellers blir vi spredt over hele landet.» Og det skjedde.

«Men Herren kom ned for å se byen og tårnet som folket holdt på å bygge. Herren sier: «Hvis de, som ett folk som snakker samme språk, begynner å gjøre dette, vil ingenting de planlegger være umulig for dem. Kom, la oss gå ned og forvirre språket deres slik at de ikke forstår hverandre. Så spredte Herren dem derfra over hele landet, og de sluttet å bygge byen. Derfor ble det kalt Babylon – for der forvirret Herren hele verdens språk. Derfra spredte Herren dem over hele jorden. Og det skjedde.

Maleriet anses derfor av vitenskapsmenn som en slags første illustrasjon med en legende som materialiserer den bibelske historien. Takket være henne har vi byggeplaner og en kort beskrivelse av gjenoppbyggingsprosessen. Teksten nevner også at Nebukadnesar mobiliserte arbeidskraft fra hele den da kjente verden for å fullføre Babelstårnet, folk som snakket et virvar av alle språk som den gang kjente.

Vi må imidlertid vente og se hva konklusjonene blir.

Ressurser:

www.christianpost.com

mysteryrunsolved.com

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *