EN KATARTISK SINN-BENDER | Dagens stjerne

Ganske uforglemmelig var leveringen av sport i 2022, et år fylt med store begivenheter – hvorav noen ble utsatt fra 2020 av koronaviruspandemien.

Det politiske kaoset i Sri Lanka, Afghanistan og andre steder, i takt med den russisk-ukrainske konflikten som monopoliserer mesteparten av oppmerksomheten, har gjort idrettsutøvere fra syke nasjoner fortvilet. Russiske idrettsutøvere så uheldige utestengelser som et resultat, og noen vertssteder måtte flyttes i ellevte time.

For alle de siste nyhetene, følg Daily Stars Google News-kanal.

Året har startet på best mulig måte for Bangladeshs menns cricketlag – som tok en historisk seier i utlandet mot innehavere av verdenstestmesterskap New Zealand – men ikke så mye for megastjernen til tennis Novak Djokovic fordi han ble utestengt fra å delta i den australske Åpen. på grunn av hans uvaksinerte status. Djokovic ble deretter nektet adgang til US Open, men serberen forble mer enn fornøyd med nok et Wimbledon-trofé i kabinettet, hans 21. samlede Grand Slam-tittel.

Historier om heltemot ble produsert i overflod og av genier som ikke lenger hadde mye å bevise. Mens Rafael Nadals retur fra skade har vært oppsiktsvekkende i de to første av årets fire Grand Slams, og tok spanjolens rekord til 22 rekorder, ble prikken over i-en gitt det episke crescendoet med Lionel Messi i spissen. Argentina frem for å endelig vinne den unnvikende VM-tittelen i skumringen av sin strålende karriere.

I likhet med fotball surret cricketverdenen ikke mindre. Sri Lanka kjørte mot alle odds og mot alle følelser for å vinne Asian Cup, og England ble karmisk belønnet med T20 World Cup-ære, etter å ha vært topp trendsettere i alle formater siden en tid nå.

Midt mellom de nevnte bedriftene kunngjorde Nadals mye yngre landsmann Carlos Alcaraz sin ankomst med stor fanfare, som en mulig arving til tronen, da 19-åringen tok sin første Grand Slam-tittel i US Open og avsluttet året som den høyest rangerte spilleren.

Og heroisk, hvordan en tragedie ble avverget da livet til den kunstneriske svømmeren Anita Alvarez bokstavelig talt ble reddet av treneren hennes Andrea Fuentes, som dykket til unnsetning så snart det var fryktet at den amerikanske svømmeren skulle besvime på bunnen av svømmebassenget etter den. solo-arrangement ved verdensmesterskapet i svømming i Budapest.

På det laveste sluttet tennisens all-time storheter Roger Federer og Serena Williams, begge med 41 år, mens flere ikoniske navn i spillet har gått bort: fra høyt aktet tennistrener Nick Bollettieri, kreditert for fremveksten av Andre Agassi , Maria Sharapova – til den amerikanske basketballlegenden Bill Russell til Charanjit Singh – den indiske kapteinen for det gullmedaljevinnende hockeylaget ved OL i Tokyo i 1964.

Men kanskje verden ble mest sjokkert da nyheten om den australske game-changeren Shane Warnes utidige bortgang brøt, fanget mellom dødsfallet til landsmennene Rodney Marsh og Andrew Symonds. Cricketverdenen har lidd enda et tap i de anerkjente dommerne Asad Rauf, Jeremy Lloyds og Rudi Koertzen – sistnevnte kjent for sin «slow finger of death»-gest da han signaliserte en slager.

Noen få andre globale sportsbegivenheter fant sted i år i form av Commonwealth Games i Birmingham, hvor Australia toppet medaljetellingen blant 72 deltakende nasjoner, og vinter-OL i Beijing, hvor Norge tronet på toppen av 91. Arrangørene av begge arrangementene møtte den alvorlige utfordringen med å opprettholde bioboblen for utøverne og alle andre involverte, men besto testen med glans.

En av de mest bemerkelsesverdige utviklingene i 2022 er knyttet til utbredelsen av kjønnsforskjeller. Kvinnesport generelt har mottatt flere investeringer og seere enn noen gang før, sammen med implementeringen av en likelønnspolitikk – som bevist av den landemerkebeslutningen fra US Soccer and Indian Cricket Council angående deres landslag.

Landskapet for oppfatning av kvinner i idretten endrer seg med stormskritt, lokalt og utenfor.

Eksempel: Bangladeshs kvinnefotballag fikk en enestående stor velkomst da de kom fra Nepal etter deres første triumf i SAFF-mesterskapet. I mellomtiden dukket et rekordpublikum på 91 648 opp på Barcelonas Camp Nou da vertene tok imot VfL Wolfsburg i en Champions League-kamp for kvinner.

Apropos Madrid-laget, herrelaget deres overvant det ene hinderet etter det andre på spektakulær måte for å erobre Europa for en rekord 14. gang. Hovedarkitekten for de spanske gigantenes suksess var Karim Benzema, som bare ble den andre spilleren foruten Messi og Cristiano Ronaldo som vant Ballon d’Or siden 2008.

I likhet med fotball surret cricketverdenen ikke mindre. Sri Lanka kjørte mot alle odds og mot alle følelser for å vinne Asian Cup, og England ble karmisk belønnet med T20 World Cup-ære, etter å ha vært topp trendsettere i alle formater siden en tid nå.

Cricket-testarenaen var vitne til utstillingene deres inkludert: hvordan England jaget 378 i Birmingham i den fjerde omgangen mot India, og scoret 500 løp mot Pakistan på en enkelt dag og stengte vertene ute med 3-0, men likevel hadde utnyttet deres Bazball-metodikk med letthet. Pakistan vil imidlertid gjerne se tilbake på et år da internasjonal cricket kom tilbake til jorden.

India hadde imidlertid underprestert i begrensede formater da de avsluttet året med et serietap borte mot Bangladesh. Bortsett fra deres herreside, kom suksessen andre steder da deres kvinner løftet Asian Cup-trofeet som ble holdt i Sylhet, mens guttene deres under 19 var verdensmestere. Indiske fans, og fans generelt, kan også glede seg over å se at depresjonen ikke overvelder artister som Virat Kohli og Ben Stokes.

Generelt innen sport hadde India flere historiske prestasjoner å minnes året med glede: Neeraj Chopras sølv ved verdensmesterskapet i friidrett, bokseren Nikhat Zareens gull i boksingverdenen, Thomas Cup-triumfen til deres badmintonlag for menn. Dessuten var India vertskap for sjakk-olympiaden for første gang, hvor usbekiske menn og ukrainske kvinner var et stykke over resten.

Å slå langvarige rekorder og i varierende grad vertskontroverser har vært et tilbakevendende tema i år. Max Verstappen brøt flere Formel 1-rekorder gjennom 2022-sesongen for Red Bull, mens LIV Golf startet midt på året, og tvang amerikanske turer til å suspendere de som deltok på den kontroversielle plattformen støttet av Saudi-Arabia.

Til slutt fikk det tematiske klimakset sin endelige sublime form da Messi falt alle slags eldgamle rekorder i Qatar, mens den første afrikanske og arabiske nasjonen med rettigheter som vertskap for VM hindret en syndflod av kritikk og klarte å organisere en fotball. verdensmesterskap. Cup, en for tidene.

Det ser ut til at 2022 ville bli sett tilbake i historien da sportskatarsisen brøt ut ved supervulkanen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *