En norsk domstol har avslått Metas anmodning om å suspendere boten som er ilagt på grunn av personopplysninger

En norsk domstol avviste i dag en anmodning fra det amerikanske internettselskapet Meta Platforms om å suspendere boten som ble ilagt av den norske tilsynsmyndigheten for brudd på personopplysningsreglene. I følge avgjørelsen fra Kontoret for personvern må selskapet betale en bot på én million norske kroner (omtrent to millioner tsjekkiske kroner) per dag fra 14. august. Tilsynet liker ikke at virksomheten samler inn brukerdata og bruker dem til å målrette annonser mot den aktuelle målgruppen, noe som er vanlig praksis blant store teknologibedrifter. Dette melder Reuters.

«Dette er en stor seier for personvernet,» sa kontoret om rettens avgjørelse. Meta argumenterte blant annet for at myndighetens avgjørelse var urimelig, ugjennomførbar og i strid med andre lover. Retten avviste imidlertid argumentene hans. Selskapet kalte rettens avgjørelse skuffende, men nektet å si om det ville anke.

Meta-selskapet eier de sosiale nettverkene Facebook og Instagram eller kommunikasjonstjenesten WhatsApp. I midten av juli informerte kontoret Met om at de hadde til hensikt å ilegge en bot i tilfelle selskapet unnlot å iverksette korrigerende tiltak. Noen uker senere ila han en dagmulkt gjeldende til 3. november. Hvis myndigheten henvender seg til European Data Protection Board (EDPB), kan boten bli gyldig på ubestemt tid.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *