En ny æra for tsjekkisk skiskyting? David drar nytte av ett-trykks skyting

Og det første kvarteret av årets verdenscupsesong støttet hans ord. Det er absolutt ingen grunn til bekymring. Hele begynnelsen viste at det tsjekkiske landslaget beveget seg i riktig retning.

Skiskyttere kuttet tre verdenscupstevner fra det første året av den olympiske syklusen, der tsjekkerne oppnådde stor berømmelse.


Full av nye sensasjoner. Sport har nå en annen belastning for meg, innrømmer Michal Krčmář

Stjernene de siste årene har skinnet. Tjuefem år Markéta Davidová strålte med sølv på sprinten og bronse i jakten i Hochfilzen. Rollen som det mest erfarne medlemmet av den tsjekkiske enklaven ble bekreftet av 31 år gamle Michal Krčmář, som endte blant de femten beste fem ganger av åtte løp.

Men benjaminittene ble også sett. Tjuetre år Jakub Štvrtecký tok åttendeplassen på sprinten i Hochfilzen, resultatet av hans livet år yngre scoret Tomáš Mikyska poeng i fem av syv løp.

Raskere skyting

«Vi er glade for løpene som var vellykkede, men vi må også være årvåkne og ikke skjule noe,» sa Ondřej Rybář, sportsdirektør i det tsjekkiske skiskytterforbundet, i løpet av første kvartal.

Positive vinner frem, Rybář fremhevet Davids fremgang. «Marketa viste at han tilhørte verdenstoppen. Dessuten forbedret hun seg enormt i skyting, hvor hun gjorde en enorm jobb. Jeg setter pris på det faktum at hun ikke var redd og at hun har overført til verden det den demonstrerte under testløpene «, understreket han.

Verdensmesteren begynte å skyte i ett åndedrag, takket være at hun satte fart på objektet i omtrent åtte sekunder. Hun er glad for at endringen har gitt ønsket effekt i form av andre- og tredjeplasser. «Jeg setter virkelig pris på det. Hver medalje eller topp seks plassering er flott,» sa Davidová.

«Det er ikke mange ryttere som kan gjøre en endring og selge den med en gang. Mesteparten av tiden kommer frykten og du vil ikke gjøre en feil. Men Marketa er typen som vil vinne og vet at det er veien «Det er vanskelig å slå de beste konkurrentene med åtte sekunder på banen, men her kan hun spare tid på løpet,» roste Rybář for ČTK.


Eva Puskarčíková tok farvel med sin profesjonelle idrettskarriere etter sesongen.

Jeg er kritisk. Tiden er rett og slett kommet for å dra, forklarer Puskarčíková sin avgjørelse

Kroverten gledet ham også. «Michal var ikke dårlig i fjor heller, men nå er han rolig. Kanskje det også er fordi han er nybakt far og han er mer avslappet,» smilte Rybář.

Kroverten satte pris på endringene i laget. Trener Michael Málek er tilbake på herrelaget, og den olympiske mester i småkaliber Matthew Emmons har ansvaret for skytingen. «Michael Málek har en veldig lik håndskrift som Ondra Rybář. Dessuten har Michael og jeg faktisk nettopp fornyet vårt tidligere samarbeid, som endte i Pyongyang. Så vi gikk bare tilbake til det som ble bevist og har fungert «, bekreftet Krčmář i et nylig intervju for Deník. «Matts ankomst er en fin, men også funksjonell gjenopplivning av implementeringsteamet. Matt er en stor skytter og han tok med mye nytt,» roste han.

Ondřej RybářOndřej RybářKilde: Journal/Lenka Klimentova

Et nytt serviceteam blir gradvis satt opp, men det trenger fortsatt tid. Etter ankomsten av den østerrikske eksperten Benjamin Eder, ansvarlig for sliping av ski, ble nordmannen Ole Björn Tretterud ny sjef for militæret.

«Vi jobbet mye med materialet. Man kunne se at i noen løp hadde vi noen av de beste skiene. Men det var også løp der vi slet. Enten ved å velge ski eller ved å smøre dem. Vi har mye arbeid foran oss i det, sa Rybář.


Skiskytter Jessica Jislová

En vakker skiskytter. Jeg tok noe fra hver trener, sier Jislová

VM fortsetter til 5. januar. Tsjekkiske skiskyttere forbereder seg til verdensmesterskapet i Oberhof, Tyskland, og hjemmearrangementet i Nové Město, Moravia. Foruten Krčmář, viser ungdommene Štvrtecký og Mikyska lovende. – Vi vet at guttene går gjennom en generasjonsovergang, og resultatene viser at fruktene begynner å modnes. Dette gir oss momentum for neste periode, verdensmesterskapet og verdenscupen i Nové Město na Moravá», la Rybář til.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *