En ødeleggende sammenligning mellom Haaland og Lewandowski. En enorm sprekk i bildet av en norsk fotballspiller

Erling Haaland er å være den høyeste helten overføre i sommerens overgangsvindu. Den nye klubben forventes å betale 75 millioner euro for ham, men totalbeløpet på dette overføre bør overstige 330 millioner euro. Hvis vi selvfølgelig legger til provisjoner og betalinger til spilleren selv. Og disse blir ikke små, for i dag sies det det Manchester City tilbyr spissen en ukelønn på opptil en halv million pund! Haalands situasjon i flere måneder også sett av Bayern Münchenmen i denne klubben vet myndighetene hvordan de skal telle pengene. Og de vet godt at de nok ikke har råd til å erstatte Robert Lewandowski med Erling Haaland.

Se videoen
Borek: Lewandowski ser ut til å ha modnet til å endre omgivelsene sine

Den norske spissen braste inn i europeiske stuer i 2019. Nærmere bestemt gjorde han det… i Lublin. Det var da verden først hørte om den unge norske spissen. På U-20-VM i Polen slo Norge Honduras 12-0 i åpningskampen, hvor Haaland scoret ni mål. Etter denne turneringen tok karrieren fart og skjøt fart. På høsten ble han stjernen i Red Bull Salzburg, hvor han knapt hadde spilt på seks måneder før. Han scoret 17 ligamål totalt, la til åtte mål i Champions League-gruppespillet og tok snart hoppet til Borussia Dortmund. Han fikk en god start på BVB. Haaland er den første spilleren i Bundesliga-historien til å score et hat-trick etter å ha kommet fra benken. Han scoret fem mål etter to kamper, sju etter tre og ni etter fem kamper! På totalt 86 kamper scoret Erling Haaland 82 mål for Dortmund-laget og la opp til 23 målgivende pasninger.

Dessverre etterlater sesongen 2021/2022 et betydelig arr på den 21 år gamle spissens image. Dessverre er skader vanlig. Bare denne sesongen har Erling Haaland gått glipp av 16 kamper på grunn av skade og vært ute på sidelinjen i totalt 96 dager (ifølge Transfermarkt.de). Til sammenligning Robert Lewandowski siden sesongen 2013/2014 har han gått glipp av totalt… 24 kamper på grunn av skader. Og totalt var han bare fraværende i 159 dager.

Sammenligning Lewandowski Haaland er derfor ødeleggende for den norske spissen. For teller vi alle skadene til nordmannen siden sesongen 2018/2019, viser det seg at Haaland ikke kunne spille på 208 dager og gikk glipp av 36 kamper, som de facto er en sesong. Han er ofte plaget av muskelskader, noe som betyr at kroppen hans ikke kan takle belastningene den må håndtere.

Haalands rykte er i ferd med å kollapse

I januar 2021 pådro Erling Haaland sin åttende skade siden han kun spilte for Borussia Dortmund. En muskelskade i januar satte ham på sidelinjen i 43 dager, den lengste pausen i karrieren. Den nest lengste pausen skjedde også denne sesongen. I oktober fotballspiller han fikk problemer med psoas-muskelen og ble satt på sidelinjen i nøyaktig 35 dager.

Interessant nok innrømmet BVB-trener Marco Rose også den 14. april at fotballspilleren ikke var 100 % frisk og følte smerte i ankelen. Han skal ha pådratt seg skaden i slutten av mars under en kamp mot Norge, da ankelen under aksjon bøyde seg i 90 graders vinkel. Fotballspilleren skulle trene med smerter. Og i kampen mot Wolfsburg spilte han med smertestillende. Han avslo også en MR for å vurdere omfanget av ankelskaden. «Jeg fikk tilsendt et bilde som viser motstanderens fot i en 90 graders vinkel til Haalands ben. Det betyr at noe må ha skjedd. Vi diskuterte med spilleren hvordan vi skulle håndtere det. Ta bilder? ikke gjøre? Vi kan ikke få ham testet hvis han ikke vil, sa Borussia Dortmund-trener Marco Rose.

Da ble det høylytt i media at Erling Haaland vil berge sitt blakkede helserykte. Sport1.de rapporterte til og med at Haaland burde utestenge klubben fra å offentlig rapportere om hans skader og helse. Ja, for ikke å forverre interessen for problemene hans, da dette kan påvirke den fremtidige overføringen.

Jeg liker ikke de siste månedene heller Fans BVB som uttrykker det på sosiale nettverk og på stadion. Haaland har ikke lenger en oppsiktsvekkende posisjon blant fansen, slik den pleide å gjøre nylig. Og alt begynte å endre seg med januarerklæringen om fremtiden. Nordmannen avslørte da at Borussia presset ham til å ta avgjørelsen. Ytterligere informasjon om forhandlinger med nye klubber har bare forverret forholdet og i dag er situasjonen slik at mange fans innrømmer at Haalands avgang vil være en lettelse, fordi det vil være slutten på en lang overgangssaga.

City vet hva en skadeutsatt spiss betyr

Flere troverdige kilder hevder Erling Haaland skal flytte til Manchester City denne sommeren, men England insisterer på laget Pep Guardiola hun er heller ikke 100 % sikker på flyttingen, siden alle i klubben vet hvordan det er å ha en skadeutsatt spiss. Og selvfølgelig er det det Sergio Aguero.

Ifølge «Bild» skal Haalands overgang skje i sommer. I tillegg til klausulen på 75 millioner euro, som vil gå til kontoen til BVB, er det nødvendig å betale nesten samme sum til agenten (40 millioner) og til faren til fotballspilleren (30 millioner). Nå lurer vi på om ikke Haalands overgang vil bli satt i tvil gitt helsetilstanden til agent Mino Raiola, som er i alvorlig tilstand. Og nylig har til og med forfalskninger dukket opp informasjon om hans død. Selv med Raiolas indisposisjon, vil byrået hans sannsynligvis jobbe med overføringer, selv om det ikke er å nekte for at 54-åringen er en institusjon i fotball, og hans tilstedeværelse vil absolutt hjelpe spilleren.

Haalands situasjon ble blankt kommentert nylig av Jurgen Klopp selv, som innrømmet det. – Disse summene er gale! Vi kommer ikke engang i nærheten av det. En lønn på 40 millioner euro ville ødelegge lønnsstrukturen vår.

Vi lurer til og med på om Erling Haaland vil passe inn i laget ledet av Pep Guardiola. Manchester City spiller en ball basert på lange utvekslinger og et posisjonsangrep. Angripende spillere har liten plass til å løpe med ballen og bruker sjelden kontringer. Haaland er derimot en spiller som ofte bruker spurter og loddrette pasninger mens han løper. Han kan også lure på om nordmannen klarer seg i England, kjent for sin svært høye spilleintensitet, siden han allerede har så mange muskelproblemer i Tyskland.

Ville det vært lønnsomt for Bayern å erstatte Lewandowski med Haaland?

Bayern München legger ikke engang skjul på at de har vært interessert i Erling Haaland de siste månedene. Hans skjebne ble fulgt av klubbens sportsdirektør, Hasan Salihamidzic, som selv møtte fotballspilleren og hans følge. Møtet skulle finne sted hos direktøren i begynnelsen av mars i år. – Manchester City er på pole i dette løpet. Men jeg vet at Bayern fortsatt prøver å signere ham. Jeg har ingen anelse om tallene. Men det faktum at Bayern ikke teller med i kampen fordi det er for dyrt er ikke sant – sa nylig Viaplay-journalist Jan Aage Fjörtoft, privat en god venn av fotballspillerens far.

Ville det vært lønnsomt for Bayern å erstatte Lewandowski med Haaland? Du må sannsynligvis dele det ned i forskjellige faktorer. For når det gjelder penger og skadeproblemer, sannsynligvis ikke. Og det ser ut til at selv en toårskontrakt for Lewandowski (34) er en mye tryggere investering enn å kjøpe skadeutsatt Haaland. Når det gjelder utvikling, er det en sjanse for at Haaland kan bli en bedre versjon av Lewandowski i nær fremtid.

Hvis Haaland får kontroll over helseproblemene sine, kan han bli en enda bedre spiller enn Lewandowski. Han er definitivt raskere og har bedre fysiske forhold. Haaland er den raskeste og yngste spilleren som har scoret 50 ligamål. Til sammenligning scoret Lewandowski 20 mål på sine første 50 kamper. For en uke siden før «Der Klassiker» rapporterte Tyskland at nordmannen scoret hvert 87,6 minutt i snitt, noe som er rekord blant alle Bundesliga-spillere som har scoret 25 eller flere mål. Og han trenger bare fire skudd på mål for å score. Selv Lewandowski kan ikke måle seg med ham. Den polske spissen scorer alle 4,3 skuddene og bommer på flere sjanser.

Lewandowski er imidlertid betydelig mer erfaren. Han er en fysisk maskin som knapt trenger hvile, og det er trygt å anta at han kan opprettholde toppen i en sesong eller to til. Haaland har absolutt flere skavanker, selv om han selvfølgelig er en fotballspiller som i nær fortid kunne overgå Lewandowski. Dette er fylt med risiko. En risiko som den nye klubben må betale mer enn 300 millioner euro for.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *