En sopp angriper norske lønner i Sherbrooke

Det er virkelig slående, alle bladene er tørket opp, påpeker Jean-Luc Couture, som bor på rue de l’Ontario. Han sier han observerte dette uvanlige fenomenet i nabolaget sitt for noen uker siden.

Svarte flekker er spesielt synlige på infiserte norske lønner og på jordblader i gatene i Ontario og Vimy, på Portland Boulevard og til og med på Howard Estate.

Vi lurer på miljøet. Hva skjer overalt? spør Charles Auger, som bor på Rue de Vimy.

Det er ikke første året Sylvie Lafond, en annen innbygger i området, har lagt merke til uregelmessigheter på norgeslønnene foran hjemmet sitt.

» Det er trist. Det har vært flere ganger at folk stopper opp og spør meg: «Hva er galt med trærne dine?» »

Et sitat fra Sylvie Lafond

Byen Sherbrooke har fulgt situasjonen nøye i minst fem år.

Etter flere år med soppangrep kan det vise seg at treet begynner å få problemer med å bekjempe det, at det blir verre over tid og at bladene er helt brent. De [les arbres] mister deretter bladene i midten av augustforklarer Michaël Drouin, arborikulturformann ved City of Sherbrooke.

Trær infisert med tjæreflekk er ikke døde. Ville de Sherbrooke ber innbyggerne om ikke å kutte dem.

Det er ingen fare for sukkerlønn, rødlønn eller andre typer trær. Det er veldig spesifikt for norgeslønn. Nøkkelen i alt dette er et godt mangfold av trær, det er å ha mye [d’essences] av trær. På den måten, hvis vi mister en liten sektor, vil det være andre til å ta deres plass.påpeker Mr. Drouin.

Ville de Sherbrooke inviterer innbyggerne til å plukke opp bladene fra infiserte trær og legge dem i komposten for å forhindre at sykdommen kommer tilbake året etter.

Med informasjon fra René-Charles Quirion

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *