En tyv i Liepāja tar nesten hele kjøkkenet i en leilighet

21. april i år ble det mottatt meldinger om at et ran pågikk i en leilighet i Liepāja, Lauma-distriktet. VP-tjenestemenn kom til stedet og arresterte den påståtte gjerningsmannen. Tatt i betraktning at mannen ikke hadde dratt langt, ble også alt tyvegodset gjenfunnet.

Det er opprettet straffesak over hendelsen og det er konstatert at mannen brøt opp inngangsdøren til leiligheten, tok seg inn i den og stjal nesten alt kjøkkenutstyret – fra bestikk til kjøleskap. Gitt at inngangsdøren også var skadet, ble det generelt påført materielle skader for et beløp på flere hundre euro.

Tyveriet ble oppdaget av oppmerksomme naboer som, da de la merke til mistenkelig aktivitet i leiligheten, ringte eieren av leiligheten om hva som hadde skjedd. Da mannen ankom bygningen, ba han tyven om å bli der til visepresidenten ankom. Mannen har tidligere vært under politiets etterforskning for å ha begått eiendomsforbrytelser og er løslatt mot kausjon i påvente av etterforskningen.

Etter straffeloven straffes forsettlig skade på andres eiendom med fengsel inntil to år eller med midlertidig fengsel, eller prøvetid, eller samfunnsstraff eller bot. På den annen side kan tyveri, dersom det begås ved innbrudd i en leilighet, straffes med en fengselsstraff på inntil fem år eller med midlertidig frihetsberøvelse, eller med fengsel, motgang eller samfunnstjeneste, eller bot, tap av eiendom. eller uten tap av eiendom. Størrelsen på boten vil bli fastsatt av retten.

Visepresidentens tjenestemenn fullførte etterforskningen som en del av straffesaken og overleverte den til påtalemyndigheten for straffeforfølgelse.

VP minner om at ingen anses skyldig før deres skyld for å ha begått en straffbar handling er bevist i henhold til loven.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *