England Kvinner 1-1 Norge Kvinner: Ellie Roebuck feil ser Lionesses holdes i finalen internasjonal 2022 | Fotballnyheter

En sen feil fra Ellie Roebuck gjorde at 10-manns Norge holdt England til uavgjort 1-1 i Spania, selv om løvinnene fortsatt avsluttet 2022 med en ubeseiret rekord.

Selv om det ble regnet som en vennskapskamp, ​​var det en rekke interessante historier rundt spillet. England slo Norge 8-0 i EM 2022-gruppespillet, med tidligere Englands oppsynssjef og Team GB-hovedtrener Hege Riise som nå har ansvaret for løvinnenes motstandere.

Norge insisterte også tidlig da et mye endret England slet med å finne føttene sine, men et Chloe Kelly-innlegg ble sendt hjem av Daly – som spilte mye av kampen i angrep – for å se Lionesses-ledelsen i det 33. minuttet.

Målet så ut til å innpode en viss tillit hos Sarina Wiegmans side, og de fikk en ekstra fordel da Norge-backen Anja Sonstevold ble utvist for to tidlige feil på Nikita Parris.

Nyheter om Englands lag

  • Englands trener Sarina Wiegman ga Maya Le Tissier sin debut. Lauren James, Nikita Parris, Alex Greenwood og Ellie Roebuck var de andre endringene treneren gjorde etter lagets 4-0-seier over Japan på fredag, med Rachel Daly som startet på topp.
  • Mary Earps, Georgia Stanway og Alessia Russo ble kåret til benken mens Beth Mead kom hjem på grunn av familieforhold.

Men mangel på konsentrasjon fra Roebuck gjorde at Frida Maanum utlignet. Arsenal-spissen løp mot området da keeperen løp for å møte henne på den andre siden. Roebuck mistimede deretter sparket sitt, tok øynene fra ham et øyeblikk og lot Maanum rulle ballen inn i det åpne nettet.

England var desperate etter en vinner, men fant ikke målet da Riise feiret med high five og smilte med troppen sin på heltid. Men løvinnene forblir ubeseiret under Wiegman, og topper et historisk 2022.

Hvordan England ble holdt av Norge

Bilde:
Rachel Daly førte England foran i første omgang etter å ha startet som spiss

Norge hadde den beste sjansen den første halvtimen. I løpet av tre minutter ble Sophie Haug spilt strålende av Chelseas Guro Reiten, men den engelske debutanten Maya Le Tissiers utfordring satte henne ut av balanse, med skuddet hennes godt klarert av Roebuck. Reiten fikk da en knekk selv, men hennes klønete innsats rakk langt.

Englands første åpning i det 15. minutt skyldtes en norsk feil. Det ble en blanding mellom keeper Aurora Mikalsen og Ingrid Engen, men ballen rikosjetterte av Daly fra kloss hold og svingte unna. Like før halvtimesmerket så en fin ferdighet fra Lauren James henne ta treffet, men det gikk rett på Mikalsen.

Etter at Daly sparket England, begynte løvinnene å skape mange flere åpninger, og så ut til å trenge målet for å øke selvtilliten deres og roe nervene til en ung side.

Kelly og Le Tissier jobbet begge Mikalsen tidlig i andre omgang, mens Man City-vingen så et skudd lyse opp i mål. Men like før timen ble Roebuck kalt til aksjon, og gjorde en suveren sprangredning for å nekte Reitens frispark.

Englands beste pasning i det 64. minutt så Niamh Charles runde Thea Bjelde ned til venstre før han fant Ella Toone på kanten av feltet. Sistnevntes skudd ble imidlertid avfyrt like utenfor. Parris satte deretter kursen rett mot Mikalsen.

Norges spillere feirer etter at Frida Maanum scoret lagets utligning mot England i Murcia
Bilde:
De norske spillerne feirer etter at Frida Maanum scoret lagets utligning

Innsatsen hans ble klemt mellom to fouls av Sonstevold. Ved begge anledninger slo Man Utd-vingen forsvarsspilleren før han snublet med bare seks minutter mellom første og andre booking.

Men åtte minutter senere og en spiller nede, utlignet Norge etter Roebucks feil, og sørget for en hektisk avslutning på Pinatar Arena. England kastet alt fremover, men klarte ikke å legge til enda et mot et godt innøvd norsk forsvar.

Analyse: Kelly er den beste typen trussel

Laura Hunter fra Sky Sports:

«Sist gang disse to lagene møttes i konkurranse om EM, vant England 8-0 for å sikre gruppekvalifiseringen og varsle turneringstitlene sine – men Norge bød på massevis. Ingen flere utfordringer denne gangen, bare fire måneder senere. .

«Noen som bare spilte 20 minutter på den historiske dagen i juli var Chloe Kelly. Hun ble redusert til litt av en sekundær rolle i løpet av sommeren, men selvfølgelig vil den avgjørende berøringen bli husket med glede som veltet Tyskland og sparket England til ultimate ære. .

«Nå bør imidlertid rollen hennes være mye mer enn en supersub. Hun er mye bedre enn en cameo, selv om hun må avverge konkurranse fra talentfulle Lauren Hemp for å beholde en vanlig startplass.

Chloe Kelly strålte i Englands vennskapskamper i november
Bilde:
Chloe Kelly strålte i Englands vennskapskamper i november

«Hun spilte en hovedrolle i løvinnenes to siste internasjonale tester og var Sarina Wiegmans farligste trussel. Det var vanskelig å telle hvor mange kryss hun ga mot Norge – valget av flokken som førte til første base mens Rachel Daly nikket.

«Virkelig, Kelly ble aldri så litt sviktet av sine fremadstormende lagkamerater. Hun skapte på begge sider og leveransene var like overdådige – rett nede i gangen av ubesluttsomhet mellom keeper og forsvarer. Dessverre var det bare Daly som så ut til å være på sin side. bølgelengde.

«Behold det nivået av konsistens, og det vil være umulig å overse henne ved neste års verdenscup. Ingen tvil om at hun vil være på flyet, men hun kan skape problemer fra første fløyte, ikke ved 70..»

Wiegman: Trekningen hjelper oss å forberede oss til verdenscupen

Englands trener Sarina Wiegman snakker til ITV Sport:

På spørsmål om England gjorde nok for å vinne kampen: «Vel nei, ellers hadde vi vunnet kampen. Vi prøvde hardt nok. Vi gjorde mye for å score det andre målet, det var det vi prøvde mot Tsjekkia. [Republic] forrige måned. Vi hadde spillere der, men vi satte ham ikke bak i nettet.

Om Roebucks feil: «Det er skuffende. Det skjer noen ganger, det er et lagproblem. Vi prøvde å score et mål til, men det fungerte ikke.

«Totalt sett er det så mye vi kan ta fra denne kampen. Å få informasjon er alt for å forberede oss til verdenscupen, og det gir oss så mye informasjon. Vi så så mange spillere i dag og fredag, og det er en god ting.

«Det har vært veldig fint. Selv om jeg er litt skuffet over dette slipset. Hvis du sa at alt ville skje fra september i fjor til i dag, ville jeg ikke trodd deg.

«Denne uken har tre spillere debutert, mange spillere har tatt minutter nå. Vi tar mye fra i år og hele året.

«Jeg tror jeg skal gi en liten skål for julen og tenke på det.»

Daly: Jeg er alltid klar for begge stillingene

Rachel Daly ga England ledelsen
Bilde:
Rachel Daly førte England foran i første omgang

England-spissen Rachel Daly snakker til ITV Sport:

«Jeg er glad for å være på noten. Som spiss som kom inn i kveldens kamp var det målet mitt å score. Til slutt vant vi ikke, noe som er skuffende, men vi avslutter året med 20 kamper ubeseiret.

«Jeg elsker nr. 9-posisjonen, men jeg elsker fotball, jeg forteller alle, jeg er glad for å spille overalt.

«Det er spesielt å ha på seg skjorte nummer 9, det var nummeret faren min hadde på seg da han spilte, så enda mer spesielt.

«Men jeg er alltid klar for begge stillingene, jeg kan ikke fokusere på bare én. Det er godt å ha denne rollen.»

Hvem var vinnerne og taperne av Englands vennskapskamper?

Wiegman bruker vennskapskamper mot Japan og Norge i november for å finne ut mer om hvem som kan være med i VM-troppen hans, Sky Sports News» Anton Toloui gir innsikt i hvem som kan ha satset et krav – og hvem som kan bli igjen hjemme…

Vinner – Rachel Daly: «To mål på to forskjellige posisjoner for Aston Villa-spilleren, som har vist sin allsidighet og målscoringsevne. Hennes plass i VM-troppen er ikke i fare, men verdien hennes vokser etter hvert som landskampen pause. Ikke forvent at hun skal tilrane seg Alessia Russo som startnummer 9, men å bli plukket ut foran Ebony Salmon betyr at dette kanskje ikke er siste gang vi ser Daly som spiss engelsk.

Vinner – Niamh Charles: «Charles er bare en av to spillere som har spilt hvert minutt av Englands to kamper i Spania. Hun gikk fra en Euro-reserve til trolig Englands førstevalg på venstre- og høyreback. Ikke verst for en som bare har to erstatningsopptredener før denne leiren.»

Vinner – Esme Morgan: «Manchester City-forsvareren ble valgt til å erstatte Leah Williamson som midtstopper mot Japan og erstattet Millie Bright i andre omgang mot Norge. Lotte Wubben-Moys skade kom på et dårlig tidspunkt da Morgan nå ser ut til å være tredjevalget midt- tilbake i Englands dybdekart.»

Taper – Ellie Roebuck: «Det vil ta lang tid før Mary Earps mister plassen som Englands startmålvakt og tirsdagens kamp mot Norge hjalp ikke Ellie Roebucks sak. Man City ledet Norges utligning og med kjekke spilldefinerende marginer i store turneringer, forventer Earps å beholde skjorte nr. 1.»

Taper – Nikita Parris: «Manchester United-vingen var desperat etter en sjanse til å bevise at hun fortjente å være i Englands topp tre, men det gikk rett og slett ikke slik hun hadde håpet i Spania. sliter med å bryte ned et sta norsk forsvar, men en mangel på «mål og assists vil ikke ha hjulpet saken hans. England er fullt av angrepsmuligheter, men forvent ikke at den nåværende trioen Lauren Hemp, Beth Mead og Russo blir separert med det første.»

Hva er det neste for engelske kvinner?

Englands første kamper i 2023 kommer på Arnold Clark Cup i februar da de prøver å forsvare tittelen sin.

Løvinnene møter Sør-Korea torsdag 16. februar på Stadium MK i sin åpning, og møter også Belgia og Italia i round robin.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *