Erling Haaland: Pep Guardiola innrømmer Man City må involvere spiss mer etter Old Trafford-nederlag | Fotballnyheter

Pep Guardiola har innrømmet at Manchester City må finne en måte å involvere Erling Haaland mer i spillet deres.

Den norske spissen var en perifer skikkelse i Lørdagens 2-1 Premier League-derbytap mot Manchester Unitedhar bare noen halvsjanser og bare 19 berøringer i kampen.

Haaland har nå gått tre kamper uten mål – knapt en nedgang, spesielt siden han bare var en innbytter i andre omgang i Southampton, men en nedtur etter standarden til en spiller som var 27 år av sine første 21 kamper.

Torsdag 19. januar kl. 19.00.

Avspark klokken 20.00.


Men det mest merkbare har vært innvirkningen Haaland har hatt på Citys system etter å ha blitt så vant – og så vellykket – til å operere med falsk ni i løpet av de siste to sesongene.

Tidligere City-midtbanespiller Didi Hamann gikk til sosiale medier på lørdag for å hevde at City «var et bedre lag uten Haaland, selv om han har scoret 40 mål denne sesongen».

Haaland var en perifer skikkelse lørdag
Bilde:
Haaland var en perifer skikkelse lørdag

Guardiola er neppe enig i det, men han jobber fortsatt med å fullt ut integrere sin sommersignering på 51 millioner pund.

«For øyeblikket har vi denne prosessen fordi når lagene sitter i sitt straffefelt er det vanskeligere, men vi må finne det litt mer, ja,» sa Guardiola.

«(mot United) han hadde nok berøringer, men det er sant at når du ser på områder og du må se på ham. Men vi skal gjøre det.»

Bør Haaland gjøre mer?

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Gary Neville sier at han skulle ønske at Arsenal skulle vinne Premier League, men tror fortsatt at Gunners kan mislykkes i tittelkampen.

Sky Sports» Gary Neville:

«Med City, får ikke Erling Haaland serven, eller må han gjøre mer?

«Jeg skal stille dette spørsmålet. Bør han gjøre mer eller bør han være tålmodig?

«Hvis Erling Haaland begynner å sparke i gang, hvis City begynner å spinne, hvis forsvaret begynner å styrke seg litt mer enn det har gjort, og de trenger Ruben Dias tilbake som de kan, tror jeg City vinner.»

Pep: Ytelsen har vært jevn

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

GRATIS Å SE: Høydepunkter fra Manchester Uniteds seier over Manchester City i Premier League

City har slitt for konsistens denne sesongen, spesielt siden verdenscupen, uavgjort hjemme mot Everton på nyttårsdag og har nå tapt rygg mot rygg mot Southampton i Carabao Cup og Man Utd i ligaen.

Men Guardiola sa at disse inkonsekvensene ikke skyldtes systemendringen som ble pålagt av Haalands ankomst.

«Jeg vil si at inkonsekvensen handlet om resultater, men ikke ytelse,» sa han. «Generelt (men) ikke mot Southampton, vi har vært konsekvente i kampene våre.

Erling Haaland får et skudd blokkert av Casemiro
Bilde:
Haaland har et skudd blokkert av Casemiro

«Selvfølgelig spilte vi bedre mot Everton, men de fikk et skudd på mål og vi spilte uavgjort. De straffet deg da før det ikke skjedde, fant vi alltid en måte å få resultatene på.

«Enten vi spiller bra eller dårlig, har vi alltid hatt den sjansen. Jeg tror det er vår styrke, og vi må forbedre oss, men når det gjelder ytelse, tror jeg vi er konsekvente.»

City tok ledelsen på Old Trafford, men smuldret etter Bruno Fernandes» kontroversielle utligning, noe som tillot Marcus Rashford å score det som viste seg å være vinneren bare fire minutter senere.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Pep Guardiola mener Marcus Rashford var offside i Man Utds utligning og laget hans ville ha forsvart seg annerledes hvis han ikke hadde vært i den posisjonen

Men til tross for skuffelse over resultatet og frustrasjon over Fernandes beslutning om å beholde målet, var Guardiola mye mer fornøyd med prestasjonen.

«Vi var der hele tiden, jeg kunne kjenne igjen laget mitt,» sa han. «Det er alt jeg kan si. I Southampton… hva er det? Hvilket lag er det? Men det var motsatt. Jeg har anerkjent laget mitt i mange, mange år.»

Hva er galt med Manchester City?

Manchester Citys Jack Grealish og Bernardo Silva appellerer til dommer Stuart Attwell etter Man Utd-utligningen
Bilde:
City har tapt kamper på rad i alle konkurranser

Peter Smith fra Sky Sports:

Pep Guardiola insisterte på at han var fornøyd med Man Citys oppvisning på Old Trafford og at det var en stor forbedring i forhold til midtuke-nederlaget mot Southampton i Carabao Cup, noe som gjorde ham «trist».

Men det var langt fra en polert forestilling. City så tidlig ut som nervøs med en rekke spillere som feilplasserte pasninger og Ederson skyndte seg uberegnelig av banen for å gi Rashford en god sjanse.

I stedet for mangel på fokus, som Guardiola kritiserte mot Southampton, så det mer ut som at City nervøst jaget noe mot et godt trent Man Utd-lag i en støyende atmosfære.

Manchester derbystatistikk

  • Det er første gang Manchester City har åpnet scoringen etter pause og tapt en Premier League-kamp siden august 2013 (2-3 mot Cardiff City).
  • Manchester City har bare hatt ett skudd på mål, deres minst vanlige i en Premier League-kamp under Pep Guardiola (også 1 mot Stoke i mars 2017 og 1 mot Southampton i september 2021).

Hovedsakelig klarte de ikke å få ballen fra Phil Foden eller Erling Haaland. De to hattrick-heltene fra Citys 6-3-trening mot United i oktober var i periferien hele veien. Haaland har nå gått tre kamper uten mål. Et sterilt løp etter hans standarder, mens Foden er langt fra sin beste skarphet akkurat nå.

Defensivt innrømmet Guardiola at laget hans ikke alltid var i riktig posisjon til å stoppe Uniteds overganger, et stort problem mot et lag så sterkt i den avdelingen.

De er bekymret for at Tottenham kommer til Etihad på torsdag. Et annet lag som vil prøve å begrense pasninger til City-angripere før de kaster seg til pause.

Guardiola sa at han ikke vil at spillerne hans skal dvele ved lørdagens kamp, ​​men han må finne en løsning på problemene som dukker opp i City i denne Spurs-kampen. Hvis en dårlig uke blir til 10 dårlige dager, risikerer City å drive enda lenger fra der de ønsker å være…

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *