Erling Haaland: Spissen sulten på mål etter å ha gått glipp av VM

Erling Haaland bruker frustrasjonen over å bli tvunget til å se VM på TV som motivasjon til å score flere Premier League-mål denne sesongen.

Det er den raskeste noen har nådd totalen, syv kamper tidligere enn den nest raskeste – Sunderlands Kevin Phillips i 1999-2000 – og ville vært nok til å sikre seg en andel av Golden Boot i fem kamper. Premier League.

Manager Pep Guardiola er bekymret for Citys topprivaler og sier at Haaland for øyeblikket ikke er på sitt beste.

«Jeg var hjemme, litt sint for at jeg ikke spilte i verdenscupen,» sa Haaland til Amazon Prime.

«Å se andre mennesker score for å vinne kamper i verdensmesterskapet fyrer meg opp, motiverer meg og irriterer meg. Jeg er mer sulten og mer klar enn noen gang.»

Haaland var en Leeds-fan i barndommen takket være sin far, Alfie, som spilte for både Leeds og Manchester City, og så sønnens siste mesterklasse fra tribunen på Elland Road.

Jeg er glad – det er et veldig spesielt øyeblikk i karrieren min, sa den norske spissen, som spiller i hjembyen mot laget han støtter.

«I min villeste fantasi kunne jeg ikke tenke meg å være på Elland Road og score for Manchester City mot Leeds.»

«Jo flere minutter han spiller, jo bedre blir han»

Guardiola er henrykt over målscoringen av hans sommersignering på 51,2 millioner pund fra Borussia Dortmund.

Imidlertid innrømmet Haaland at han kunne hatt fem, med Leeds-keeper Illan Meslier som gjorde en trio med suverene redninger for å nekte nordmannen.

Og Guardiola avslørte at det tok Haaland tid å komme seg etter fotskaden han pådro seg mot Dortmund i Champions League i oktober.

«Han er fortsatt ikke på sitt beste, slik han var i starten av sesongen,» sa City-sjefen. «Men skaden han pådro seg i Dortmund påvirket ham i lang tid.»

Guardiola sa at Haaland bare trente én gang under Citys varmeleir i Abu Dhabi tidligere denne måneden, selv om han innrømmer at observasjonene hans er relative gitt at spissen nå har scoret tre ganger på to kamper siden han ble gjenopptatt etter Qatar.

«Å bevege den enorme kroppen hans er ikke lett for ham, men jo flere minutter han kan spille, jo bedre har han det,» sa manageren.

«Jeg hadde følelsen i første halvdel av sesongen, [the chance we had] i det første minuttet mot Liverpool [in the Carabao Cup]og i dag er det andre minuttet mot Leeds et mål.

«Det er disse detaljene som er litt [less] skarp. Men hvert kors, hver handling, han er der. Det har en utrolig mening; Jeg lærte ham ikke et eneste konsept om å være i boksen. Han beveger seg veldig bra og vet nøyaktig hvor ballen skal lande.»

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *