Etter Lulas seier vil Tyskland og Norge frigjøre penger for å beskytte regnskogen i Amazonas

Etter seieren til venstrekandidat Luiz Inácio Lula da Silva i presidentvalget i Brasil, ønsker Tyskland og Norge å frigjøre penger for å beskytte regnskogen i Amazonas. Ifølge DPA-byrået sa en representant for det tyske utviklingsdepartementet det tirsdag. Midlene til det såkalte Amazon-fondet har vært frosset de siste årene.

Den norske regjeringen ønsker å slå seg sammen med Lulas team, ansvarlig for å ta makten i regjeringen til nåværende høyrepresident Jair Bolsonaro. Norges klima- og miljøvernminister Espen Barth Eide sa til NTB at Norge har en «betydelig» sum som kan doneres.

Midler til Amazonas regnskogs- og klimabeskyttelsesfond har blitt frosset på grunn av tvister om utgiftene deres under Bolsonaros regjering, fondets aktiviteter har nærmest blitt lammet, skriver DPA. Bolsonaro ser først og fremst Amazonas som et område med uutnyttet økonomisk potensial. Han ønsket å utvikle landbruket og utvinningen av dets mineralressurser, og han kalte forslagene for å beskytte regnskogen.

Amazonasfondet er finansiert av Tyskland sammen med Norge. Pengene som kommer fra det er ment for beskyttelse av naturen i den brasilianske Amazonas og kampen mot avskoging. Den ble opprettet i 2008 av den brasilianske regjeringen og administreres av den brasilianske utviklingsbanken BNDES.


reklame


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *