Etterforskere klarte å finne ut hva som skjer på Medvedevs hemmelige og utrolig dyre yacht

Skipet ble bygget i 2018 av det nederlandske kontoret Damen Yachting, og har en helipad og et personlig kontor, men blir ofte eskortert av krigsskip i russisk territorialfarvann.

Etterforskere sier kjøpet av yachten ble betalt av Igor Yusufov, en milliardær nær Medvedev. Eieren av «Universet» ble skjult ved å registrere det hos «Southerner Ltd» utenfor Caymanøyene.

Etterforskere skriver at på høyden av pandemien i juli 2020 reiste Dmitrij Medvedevs sønn Ilya på en yacht langs Middelhavet sammen med Igor Yusufovs sønn Maksim.

Opplysningene om at skipet brukes av familien til den tidligere presidenten i Russland, bekreftes av skipssporer Jorjuk Esik, som sporer skip som passerer gjennom Bosporos.

En ansatt i Sotsji-marinaen, hvor yachten for tiden ligger og er bevoktet, kalte den «Medvedeva» og «regjeringen» i en samtale med «Proekt».

I mars 2017 startet Alexei Navalnyj en stor etterforskning av den tidligere russiske presidentens eliteeiendom. Politikeren hevdet at Medvedev eide en yacht «Fotinia» verdt mer enn 10 millioner dollar.

Etter starten av krigen med Ukraina var skipet i bukten i den finske byen Kotka og kunne ikke forlate den på grunn av den frosne Finskebukta. BBC Russian Services rapporterte i mars at eieren av yachten «Fotinia» hadde endret seg.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *