Etterforskerne har tilsynelatende oppdaget store pengesummer fra de mistenkte.

I undersøkelser på Forræderi ved Federal Intelligence Service (BND), ifølge en rapport, er etterforskerne på en annen mistenkt store pengesummer møtt Mer enn 200 000 euro i kontanter ble funnet i skap tilskrevet Arthur E. som «Spiegel» rapporterte torsdag.

Riksadvokat Arthur E. denne uken med hovedansiktet gjerningsmann Carsten L. i Tiltalt for landssvik i en særdeles alvorlig sak.

De to mennene er anklaget for å ha overført hemmelige BND-dokumenter til en russisk hemmelig tjeneste. Ved å gjøre det Carsten L. skaffet materialet som ansatt i BND å ha. Arthur E. ville ha brakt ham til Moskva som kurer og ville i bytte ha mottatt penger for L. og muligens også for seg selv fra ansatte i russisk etterretningstjeneste.

Etterforskerne ved den føderale statsadvokatembetet og det føderale kontoret for justispolitiet vurderer pengesummene som ble funnet på de to siktede som å være Godtgjørelse for svik av statshemmeligheter til Russland, som også rapportert av «Spiegel». L. har ikke kommentert påstander om at E. i stor grad samarbeider med etterforskere i den pågående prosedyren.

I følge rapporten ble etterforskere funnet i skap tildelt Carsten L. fire konvolutter for til sammen 400.000 euro. Under avhør rapporterte den angivelige kureren E. til etterforskerne at han hadde tatt med fire konvolutter til L. fra Moskva.

Når det gjelder kontantene i sine egne safer, benektet han at det var penger fra den russiske hemmelige tjenesten. (AFP)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *