EU-kommisjonen og Norge har annonsert et samarbeid med mål om å redusere prisen på gass

Praha/Brussel, 6. oktober (ČTK-journalist) – EU-kommisjonen og Norge deler holdningen om at prisen på gass må reduseres drastisk og vil samarbeide om verktøy for å stabilisere energimarkedet. Dette ble kunngjort i dag i en felles uttalelse fra presidenten for Union Executive, Ursula von der Leyen, og Norges statsminister, Jonas Gahr Störe. I år øker Norge sine forsyninger til EU på grunn av gassmangel fra Russland.

«Høye gasspriser driver opp prisen på elektrisitet. De reduserer kjøpekraften og får bedrifter til å miste konkurranseevnen. Vi deler en dyp bekymring for virkningen av disse prisene og en felles beslutning om at prisene bør reduseres drastisk. finnes i kommunikéet til de to lederne som deltar på møtet mellom europeiske presidenter og statsministre i Praha i dag.

«Derfor driver Norge og EU-kommisjonen intensive diskusjoner. Når det gjelder de neste trinnene, er vi enige om å samarbeide om verktøy, hver i vår kompetanse, for å stabilisere energimarkedene og begrense virkningen av manipulasjoner. markedsforhold og prissvingninger, med sikte på å redusere overpriser betydelig.» von der Leyen og Störe fortsetter.

EU-kommisjonen har nylig oppfordret til intensive forhandlinger med partnere som Norge for å redusere prisen på gass til uante nivåer. Norge er nå en nøkkelleverandør til EU midt i et dramatisk fall i forsyninger fra Russland, med rundt en femtedel av forbruket som kommer fra det nordiske landet i årets første åtte måneder, ifølge kommisjonen.

Fagforeningslederen sier at det er i begge parters interesse å forhandle frem et priskompromiss. «Det unormalt høye nivået på energipriser er politisk og økonomisk uholdbart,» sa von der Leyen og Störe i dag.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *