Evan Ferguson: Brighton-spiss ekskludert fra Republikken Irlands kvalifiseringskamper for EM 2024 | Fotballnyheter

Evan Ferguson vil ikke spille noen rolle i Republikken Irlands EM 2024-kvalifiseringskamp mot Frankrike og Nederland etter å ha skadet kneet i Brightons seier over Newcastle; 18-åringen har blitt den fjerde tenåringen som har scoret hat-trick i Premier Leagues historie.


22:06, Storbritannia, tirsdag 5. september 2023

Evan Ferguson er utelatt fra Irlands kommende EM 2024-kvalifiseringskamper på grunn av skade.

Brighton-spissen, 18, pådro seg en kneskade i Seagulls» 3-1-seier over Newcastle, der han ble den fjerde tenåringen som scoret et hat-trick i Premier League.

Etter å ha blitt vurdert av landslagets medisinske stab, ble det bestemt at han ikke skulle delta i kampen mot Frankrike i Paris torsdag eller mot Nederland i Dublin søndag.

Stephen Kennys lag ligger på tredjeplass i gruppe B med tre poeng på tre kamper, bak dagens ledere Frankrike og andreplasserte Hellas.

Ferguson har vunnet seks seniorlandskamper siden debuten mot Norge i november 2022.

De Zerbi: Ferguson kan bli Europas toppscorer

Brighton-hovedtrener Roberto De Zerbi snakker etter 3-1-seieren over Newcastle:

«Jeg er glad på hans vegne [Ferguson] i dag, ikke bare for mål. Fornøyd med prestasjonen hans, spesielt i første omgang. Han fant de rette jobbene. Newcastle forsvarte seg i 4-4-1-1 og det var plass til ham. Han forsto hvor plassen var. Han jobber for å utfylle egenskapene sine.

«Han kan bli stor, stor, stor. Kvalitetene hans er nok til å bli en stor spiller. Han kan bli en av de beste, toppscoreren i Europa. Han ble født i 2004, han er 18 år gammel. Det gjør jeg ikke vet hvor unge spillerne er, de scorer som ham.»

På spørsmål om store klubber vil vurdere Ferguson, sa De Zerbi: «Det er normalt for Brighton å selge spillere. Det viktige for Brighton er ikke å beholde, men å finne erstatteren. Han er en god jobb vi må gjøre.»

Evan Fergusons prestasjon: 100 millioner pund spiller venter?

Melissa Reddy, Sky Sports Senior Reporter:

Det var kraften til den første, frekkheten og presisjonen til den andre og et snev av lykke for den tredje. Evan Ferguson scoret sin andre start på denne ligakampanjen med et hat-trick i 3-1-seieren over Newcastle.

Den irske landslagsspilleren har nå scoret fire ligamål på bare 206 minutter denne sesongen, opp fra seks på 951 minutter forrige sesong. Ingen tenåringer har vært mer produktive i Europas fem beste ligaer siden starten av forrige kampanje.

Ettersom Brighton sikret europeisk fotball for første gang i klubbens historie med to mål fra Ferguson mot Southampton i mai, ble det feiring for det som vil bli, men også et snev av beklagelse over det som kunne vært.

Hadde gutten som kunne blitt konge ikke blitt satt på sidelinjen på nesten en måned med en ankelskade, er sørkystklubben sikre på at han ville ha gitt Newcastle og Manchester United bekymring for en plass i Champions League, mens de nådde FA-cupfinalen på kl. bekostning av sistnevnte.

I en alder av bare 18 år var innvirkningen Ferguson hadde i sin gjennombruddssesong, både på Brightons angreps- og motstandsforsvar, uttalt nok til at noen ivrige fotballhjerner sa at han kunne bli en spiller på 100 millioner pund.

Ingen involvert i den irske internasjonales formasjonsår vil kalle det hyperbole. De som jobber med Ferguson tror nå at vi blir behandlet på et direkte showcase av en Premier League-stor i støpeskjeen.

Er det for mye forventning og press for en tenåring? Et utvetydig «nei» er svaret fra de som kjenner ham best.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *