Faeser ønsker å begrense våpeneierskapet ytterligere

Ifølge en pressemelding ønsker den føderale innenriksministeren Nancy Faeser (SPD) å styrke våpenlovgivningen betydelig. Ifølge opplysninger fra «Süddeutsche Zeitung» (mandag) legger et lovforslag fra innenriksdepartementet opp til et forbud mot halvautomatiske våpen som er spesielt farlige for privatpersoner.

Avisen melder, med henvisning til det 48 sider lange dokumentet, at blanke pistoler og armbrøster, som er spesielt vanlige blant «Reich-borgere», i fremtiden bare skal være tilgjengelig for våpenkort.

Lovforslaget bør vedtas i de andre avdelingene i begynnelsen av uken. Koalisjonsavtalen på slutten av 2021 planla å gjennomgå endringer i våpenloven de siste årene, men ga lite detaljer om mulige endringer. Faesers planer vil sannsynligvis utløse en strid i den regjerende koalisjonen, melder «Süddeutsche Zeitung». FDP avviser en herding. I stedet ønsker justisminister Marco Buschmann (FDP) å håndheve eksisterende lover strengere.

Ifølge «Süddeutsche Zeitung» anser sikkerhetsmyndighetene den utstrakte bruken av halvautomatiske skytevåpen som ligner på krigsvåpen som spesielt truende.

I følge rapporten sirkulerer 225 000 av dem i Tyskland, hvorav 60 % er privateid. Denne typen våpen har blitt brukt mange ganger i vanvittige og terrorangrep rundt om i verden, som angrepene på Utøya i Norge og Christchurch på New Zealand. Privat besittelse av helautomatiske våpen er allerede forbudt i Tyskland.

Innenriksdepartementet ønsker å stramme inn reglene generelt, melder «Süddeutsche Zeitung». I fremtiden bør hver ny våpeneier for egen regning sende inn en medisinsk eller psykologisk attest som bekrefter sin egen skikkethet. Til nå gjaldt dette kun spesielt unge kjøpere under 25 år. (epd)

Til hjemmesiden

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *