Fange drept i iransk fengselsvold

Bet voldsutbrudd i en fengsel Aktivister sier at en fange ble drept og 17 andre såret i en planlagt henrettelse i Nord-Iran. Sammenstøt ved karaj interneringssenter brøt ut på lørdag da fanger protesterte mot overføringen av en internert til isolasjon i forkant av henrettelsen, sa den iranske menneskerettighetsorganisasjonen (IHR) søndag. Offeret døde av en kule i hodet.

Iranske myndigheter sa imidlertid at en innsatt døde som følge av en innsattekonflikt. Overdommeren i Albors-provinsen sa at opptøyene startet i seksjonen der fanger soner straffer for narkotikaforbrytelser. Fanger hadde satt fyr på sengetepper. Siden har imidlertid roen kommet tilbake.

«Død til diktatoren»

Dette er den tredje store hendelsen i et iransk fengsel siden begynnelsen av protestbølgen i landet. Protestene ble utløst av den unge kurdiske kvinnen Mahsa Aminis død i september i varetektsfengsling. Karaj er et viktig sentrum for protester.

I følge den norskbaserte aktivistorganisasjonen IHR sang fangene ved Karaj anti-regjeringsslagord, inkludert «død til diktatoren» med henvisning til ayatollahen. Ali Khamenei, landets åndelige leder. Ifølge rapporter blokkerte også innsatte fengselsinnganger og ødela overvåkingskameraer.

Så langt denne måneden har Iran utført to dødsdommer i forbindelse med protestbølgen i landet. Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International sa fredag ​​at minst 26 andre mennesker står i fare for å bli henrettet i forbindelse med protestene.

I oktober brøt det ut en brann i et fengsel i hovedstaden Teheran og drepte minst åtte mennesker. I samme måned gjorde fanger mytteri ved et interneringssenter i Rascht, hovedstaden i den nordvestlige provinsen Gilan.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *