Favoritter i helgen 13. til 15. januar: Christian & The Second Grass, Slam-poesi, utstillinger

Utover det norske Lofotskjærgården til Kryt Galleri
Når: Fredag ​​13. januar fra kl 17.00.
Hvor: Kryt Gallery i Klášterec nad Ohří
I januar vil fotograf og reisende Lukáš Brychta presentere sin temautstilling i det kommunale galleriet Kryt i Klášterec nad Ohří. Lofotutstillingen starter allerede fredag ​​6. januar, åpningen av utstillingen skjer først en uke senere, 13. januar kl 17.00. Han begynte å ta bilder som gutt under tilsyn av sin far, og brukte deretter klassisk filmpraksis. Fra begynnelsen var han hovedsakelig interessert i natur og landskap, det var først med den større utviklingen av digitale kameraer noen år senere at han begynte å ta fotografiet på alvor. Å fotografere naturen, spesielt fjellene, er hennes største glede til dags dato.

Jaroslava Srkalova-minnesmerket
Når: Lørdag 14. januar fra kl. 08.30.
Hvor: SSK Chomutov skytebane i Blatenská-gaten
Konkurranse i kategoriene VzPi 40 og 60 sportsskyting.

Poesiutstillingen Slam drar til Orfeum-anlegget i Kadaň
Når: Lørdag 14. januar fra kl 19.00.
Hvor: Orfeum Cultural Establishment i Kadani
Lørdag 14. januar arrangerer Orfeum kulturanlegg i Kadani en Slam-poesiutstilling. I løpet av kvelden går en heterogen line-up av slammere på skift foran mikrofonen, som uten kostymer eller tilbehør, kun utstyrt med egne ord eller påfunn, prøver å fengsle publikum så mye som deres egen stemme og kropp tillater. Det vil være fra klokken 19.00 Anatol Svahilec, Dr. Filipitch, Thea, Kravál 123456 og The Pche. Sjangeren oppsto på midten av 1980-tallet i USA og spredte seg raskt bokstavelig talt over hele verden. For tiden holdes det regelmessige utstillinger i alle regionale byer og rundt 30 andre byer i Tsjekkia, samt det årlige nasjonale mesterskapet med deltakelse av nesten tusen tilskuere. Publikum, eller rettere sagt en tilfeldig utvalgt jury, vurderer så prestasjonen deres ved å holde opp kort med antall poeng, og på kvelden kommer vinneren ut.

Robert Křestťan og det andre gresset i Klášterec
Når: Lørdag 14. januar fra kl 19.00.
Hvor: Klášterec nad Ohří kultursenter
Robert Křestťan & Druhá trava opptrer lørdag 14. januar fra klokken 19.00 på kultursenteret i Klášterec nad Ohří. Druhá trava-gruppen ble grunnlagt i 1991 av Robert Křestťan og Luboš Malina etter deres avgang fra Poutník. Det andre gresset er preget av to karakteristiske trekk – det eksepsjonelle forfatterskapet og tolkningen til sangeren, tekstforfatteren og oversetteren Robert Křestťan og det ekstraordinære instrumentelle talentet til de andre medlemmene av gruppen. Gruppen Druhá trava har vært rangert blant de beste i folke- og countryscenen, ikke bare i Tsjekkia og Slovakia, siden starten. Selv om det ofte kalles bluegrass, har det blandet flere stiler siden begynnelsen av sin eksistens. Bluegrass viser i stedet til flere bandmedlemmers tidligere engasjement med Pilgrims of Brno

Malerier på tre av Tomáš Záborek
Når: Frem til 12. februar
Hvor: Josef Liesler Gallery i Kadani
I flere år har Tomáš Záborec laget malerier på treunderlag, som er malerier på tre. Arbeidsmetoden er å bruke ulike hakk, riper og fordypninger i treverket. I det endelige resultatet tillater denne skapelsesmetoden også involvering av andre sanser enn bare synet – muligheten for å kjenne bildet gjennom berøring, taktil følelse, den fremkaller også andre kjente opplevelser, som lukten av blomster eller raslingen fra skog. Alt dette har som oppgave å skape et endelig inntrykk, fremkalle et minne, på samme måte bli et slags symbolsk «hakk» i underbevisstheten til den deltagende tilskueren. Galleriets åpningstider: tirsdag – søndag 13:00 – 17:00.

Daniela Soukupova, Hana Peškova
Når: Søndag 8. januar fra klokken 16.00.
Hvor: Jirkov Gallery
Åpning av en utstilling med malerier av en duo av kvinnelige kunstnere ved Jirkov Gallery i Kostelní Street. Utstillingen varer til 17. februar.

Túr Ertsfjell fra Svařák
Når: til 31. januar
Hvor: Ertsfjellene
La oss gå på jakt etter de beste sveiserne som Krušnohorska har å tilby. Krusnohorsko.com-portalen har utarbeidet et kart for interesserte og konkurrenter, der selskaper som selger det er fremhevet. Deltakerne trenger imidlertid ikke å forholde seg strengt til det, gløgg fra hele Ertsfjellene vil bli akseptert. Last ned registreringsskjemaet, skriv ned stedet hvor du drakk vinen og få det bekreftet av operatøren, for eksempel med stempel eller signatur. Alle som smaker på 5 eller flere sveisere vil motta en minneplakett eller magnet. Bare ta et bilde av det utfylte skjemaet og send det til [email protected]. For at du ikke skal tro at det bare er en lat kafé, finnes det også en liste over utflukter du kan gjøre i området. Arrangementet varer til slutten av januar. Du finner mer informasjon og konkurransekartet på nettsiden https://krusnohorsko.com/svarak/

En spasertur i Bezručova údolí
Når: når som helst
Hvor: Bezručovo-dalen
For eksempel kan du gå til Bezručova údolí i Chomutov. Det er en av de lengste, dypeste og vakreste dalene i Ertsfjellene. Den ble opprettet av Chomutovka-elven. I 2002 ble den erklært som en naturpark. Arealet er på ca 6500 ha. En del av parken er miljøet til dalskråningene og flomsletten i elvedalen.

Fyrvakttårn nær Strupčice
Når: Tilgjengelig hele året
Hvor: Over landsbyen Strupčice
Vakttårnet over landsbyen Strupčice i Chomutovska tilbyr en interessant utsikt over Ertsfjellene og Středohoří, men også over kullgruvene mellom dem. Det står på overflaten gruveslottet. Den ble opprettet i 2012 som en del av Sea of ​​​​Calm-prosjektet. Helt trekonstruksjonen med en total høyde på seks meter og en fem meter lang utsiktsplattform, som 25 trinn fører til, ble skapt på få dager under et kurs på ferieskolen fra Lipnice, og filmskaper Martin Ryšavý filmet sin film On vannet under bygging. Det ble den første bygningen til Sea of ​​​​Tranquility Association på den fremtidige kysten, som skal forvandle det nordbohemske kulllandskapet til et kystlandskap. En merket sti, også for syklister, starter fra Strupčice sentrum (gaten Holešická).

Vakttårnet på den hellige høyden
Når: Utsiktstårnet er fritt tilgjengelig hele året
Hvor: På Svaté vrch eller også Strážišti nad Kadaní
Metallvakttårnet på Svaté vrch eller Strážišti nad Kadaní tilbyr utsikt over Doupovské-fjellene og dalen til elven Ohře. Utsiktstårnet har stått på toppen siden 2003. En sti med pedagogiske skilt om lokale naturattraksjoner fører opp bakken. Adkomst er fra fransiskanerklosteret i Kadaň til toppen ved å følge det gule turistskiltet. Åsen er krysset av et nettverk av stier. Hovedveien fra klosteret tar deg til veien ved industriområdet.

Lapidary of the Vanished Villages of Vintířov
Når: Hele året
Hvor: På høyden over Vintířov nær pilegrimskapellet til Vår Frue av hjelp
Den glemte historien til byene og landsbyene Doupovské hory, som ble fordrevet i andre halvdel av 1900-tallet, minnes i landsbyen Vintířov, i utkanten av den militære sonen, av en lapidary. Du finner den på høyden over Vintířov nær pilegrimskapellet til Vår Frue av hjelp. Lapidaren ble opprettet takket være innsatsen fra medlemmer av borgerforeningen Radonicka Historical Monuments Club ved pilegrimskapellet Vintířovský vrch. De vil samle steingjenstander fra de savnede byene og landsbyene Doupovské Hory, som ble flyttet på 1950-tallet på grunn av byggingen av militærsonen Hradiště. Den første var et granittmonument til Dr. Hans Kudlich fra 1933 fra den nå nedlagte Kudlich-utkikksposten på Složiště-høyden. En umerket sti fører fra St. Markéta-kirken til landsbyen Vintířovské nord rundt det gamle og nye slottet langs en skogssti, omtrent 1,5 kilometer unna.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *