Fem mennesker drept i skyting på homofil nattklubb i Colorado — ČT24 — Tsjekkisk TV

Politiet fikk vite om skytingen på Club Q-virksomheten like før midnatt lørdag til søndag, sa Pamela Castro, representant for lokalpolitiet. På stedet, sa hun, arresterte politiet en person de tror var skytteren. Hun la til at han hadde blitt behandlet, men var i politiets varetekt.

Club Q ga ut en uttalelse som sa at skytteren ble nøytralisert av lånetakerne før politiet ankom. Handlingen hans ble beskrevet av klubboperatører som et «hatangrep». «Vi er knust av dette meningsløse angrepet på samfunnet vårt,» sa klubben. Politiet har imidlertid ennå ikke avslørt skytterens motiv.

Etterforskningen på utestedet vil ifølge Castro pågå i mange timer. Området rundt klubben ble sperret av politiet i morgentimene, meldte Reuters.

Klubben holdt et arrangement på lørdag «som omfavner alle mulige kjønnsidentiteter og prestasjonsstiler» for å markere den internasjonale minnedagen for transpersoner drept 20. november, ifølge AFP.

Klubber som serverer seksuelle minoriteter er noen ganger målet for angrep i USA og andre land. Det verste skjedde for seks år siden i byen Orlando, Florida, der en våpenmann som hevder å være fra den radikale organisasjonen Den islamske staten skjøt og drepte 49 mennesker og seg selv.

I år fant lignende angrep sted i Oslo, Norge, der to personer ble drept i en skyting på London Pub, en bar som er populær blant medlemmer av LHBT+-miljøet. Og også i Bratislava, der en nitten år gammel gutt skjøt to menn og skadet en kvinne alvorlig utenfor Tepláreň-baren. Ifølge politiet begikk han senere selvmord.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *