Finansiering godkjent for seniorsentre i Dickinson County | Nyheter, sport, jobber


IRON MOUNTAIN — Seniorsentre i Dickinson County vil motta eiendomsskattefradrag i 2023 som er det samme eller bedre enn i år.

Fylkeskommunen godkjente mandag en plan for å fordele 464 000 dollar i inntekter fra en fylkesdekkende avgift på 0,3995 millioner dollar, eller 40 cent per 1000 dollar av taksert verdi. Styret møttes 14. november for å høre forespørsler fra senterrepresentanter før de utarbeidet hovedlengdebudsjettet, som økte med $27.000.

Dickinson-Iron Community Services Agency vil motta $288.000, en økning på $7.000. DICSAs andel hjelper til med å tilby måltider levert til hjemmene og andre programmer, inkludert støtte til Family Ties voksen barnehage.

Kristin Sommerfeld, administrerende direktør i DICSA, sa at kilometerinntekter har en betydelig innvirkning på byråets programmer. «både i kvantitet og kvalitet».

Bevilgningene til de fem eldresentrene er:

≤ $60.000 for Norway-Vulcan, en økning på $10.000.

≤ $50.000 for Crystal Lake ved Iron Mountain, en økning på $6.300.

≤ $28.000 for byen Sagola, en økning på $3.000.

≤ $28 000 for Township of Breen i Kingsford, ingen endring.

≤ $10 000 for Felch Township, ingen endring.

Norway-Vulcan støttes også av en avgift på 0,5 mil, eller 50 cent per 1000 dollar av taksert verdi, som genererer rundt 85 000 dollar fra Norway City og Norway og Waucedah Townships. Norgessenteret delte seg delvis fra DICSA i 2016.

I en annen aksjon mandag sa fylkestinget:

≤ Godkjent referat fra et spesielt møte 21. november hvor aktor Lisa Richards fikk godkjenning til å annonsere etter en assisterende aktor med spesialisering i narkotikasaker. Under en diskusjon på et finansmøte 17. november gjennomgikk Richards og dommer Christopher Ninomiya narkotikasaksstatistikk for å støtte stillingen, noe som ville resultere i en estimert årlig lønnskostnad og fordeler fra $90 000 til $100 000. Richards har for tiden en assisterende aktor og en sjefsassistent. På sesjonen 21. november ble også en lønnsøkning på 4000 dollar for sjefsassistent Kristin Kass godkjent.

≤ Planlagt et møte til kl. 09.00 torsdag for å ta opp tilstedeværelsen av et kloakkavløpsfelt på Pine Mountain Resort som spenner over fylkeseiendom. Ifølge kontrollør Brian Bousley er det ingen oversikt over noen servitutt gitt for systemet, som er fra 1973 eller tidligere. Storie Co. of Indianapolis planlegger å kjøpe og utvide komplekset, men salget er ennå ikke fullført.

≤ Vedtatt å gi $1500 til kontroll av vannmilfoil til hver av de fire foreningene som representerer strandeiere i fylket. Dette vil inkludere Lake Antoine, Lake Sawyer, Lake Carney og Hamilton Lakes-kjeden. De siste årene har fylket tidvis bidratt til ugressmiddelbehandlingene av Antoinesjøen, men ikke for de andre. Kommissær John Degenaer Jr. bemerket at finansiering er avhengig av at foreninger følger prosedyrene for innsjøens styre som definert av statlig lov.

≤ Jeg hørte Vulcans Eric Wickman be om ytterligere studie av kraftnettets implikasjoner av Circle Powers foreslåtte solfarm på det tidligere Groveland-gruvestedet. Mens fylket ikke har noe å si i prosjektet som vurderes i bydelene Sagola, Felch og Norway, sa Wickman at han burde hjelpe til med å avgjøre om ytterligere kostnader for overføringslinje kan overføres til kundene. Circle Power sa at solparkens tilkobling til strømnettet vil bli kontrollert av Midcontinent Independent System Operator, som setter kravene for å akseptere ny generasjonskapasitet.

≤ Lukket møte i 25 minutter angående rettssaken eller forliksstrategien i pågående rettssaker. Ingen tiltak ble iverksatt da rådet kom tilbake til åpen sesjon, men Bousley sa at det kunne skje på det vanlige møtet 12. desember. Saken er ikke identifisert, selv om Bousley sa at den ikke var unik for Dickinson County.Dagens siste nyheter og mer til innboksen din


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *