Finland innfører permanent grensekontroll mot Norge / Artikkel

Norske og finske tollere bekreftet at ytterligere ressurser var mobilisert for å hindre russisk-registrerte biler i å krysse grensen.

Selv om EU har lykkes med å innføre et forbud mot innkjøring av russiskregistrerte biler, fortsetter de å kjøre inn gjennom den norske grenseovergangen ved Storskog, som er Europas nordligste grenseovergang mot Russland.

På denne måten kommer biler fra Russland inn i Norge, som ikke er medlem av EU, og krysser deretter den finske grensen, som til nå ikke var strengt overvåket.

Selv om Norge ikke er medlem av EU, anvender Norge mange av de samme sanksjonene som land i blokken, men vanligvis med en viss forsinkelse. Det er ventet at grensepasseringsrestriksjoner for biler registrert i Russland også snart vil bli innført i det nordlige landet.

KONTEKST:

Siden 12. september har personer med kjøretøy registrert i den russiske føderasjonen vært forbudt å komme inn i Den europeiske union (EU) gjennom grenseoverganger mellom Latvia og Russland og Latvia og Hviterussland.

EF har bestemt at det er forbudt å importere personbiler, telefoner, smykker og andre varer som tilhører russiske statsborgere, til EU, som anses som forbudt import. Import av biler med russiske skilt til EU anses som eksport av sanksjonerte varer fra Russland til EU, selv om de brukes til personlige formål.

Avgjørelsen om hvordan de skal handle kan imidlertid tas av regjeringene i EUs medlemsland selv.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *