Finnene har offentliggjort troppen til VM i Zakopane. Finnene fortsetter kampene sine i Japan

Vi møtte fire finner som stiller til start i de neste verdenscupstevnene i Zakopane. Laget vil bestå av Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen og Vilho Palosaari. Julia Kykkänen og Jenny Rautionaho fortsetter reisen i Japan og etter konkurransene i Sapporo vil de delta i konkurransene i Zaō.

Antti Aalto (foto: Joanna Malinowska/Sport w Lens)

Fire finner kommer til Zakopane denne helgen, noe som også betyr at Janne Väätäinens proteger deltar i lørdagens lagkonkurranse. Dette er gode nyheter i møte med rapporter mottatt om at japanerne ikke vil stille med sine fire. Det er knapt noen overraskelser blant de nominerte. Laget vil bestå av Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen og Vilho Palosaari, det vil si spillere som regelmessig går til VM. Aalto er for tiden den høyest rangerte representanten fra Land of a Thousand Lakes, siden han er rangert på 35. plass med 28 poeng. Den nylig avsluttede 4-Hills-turneringen gikk ikke bra for hele Väätäinen-laget. Spillerne hans kom inn i den andre serien bare to ganger. I Garmisch-Partenkirchen oppnådde Vilho Palosaari denne bragden, mens Aalto i Innsbruck var blant de 30 beste. Niko Kytösaho kvalifiserte seg kun til én av de fire konkurransene (Bischofshofen), mens Eetu Nousiainen aldri oversteg kvalifiseringen. Forrige helg deltok Nousiainen også i Continental Cup i Planica hvor han ble nummer 33 og 17.

VM for kvinner er i gang i Japan. På Ōkurayama Hill (K-123/HS-137) i Sapporo deltok Jenny Rautionaho og Julia Kykkänen i to konkurranser. Førstnevnte fikk poeng i begge konkurransene, og tok 29. og 27. plass. Den andre lyktes ikke før den andre dagen, hvor han tok 29. plass. Rautionaho er rangert som 27. totalt i verdenscuppen og er dermed fortsatt den høyest rangerte finnen i kvinnekonkurransen. De to spillerne drar snart til de neste konkurransene i Land of the Rising Sun. Fra 13. til 15. januar vil tre konkurranser finne sted i Zaō: to individuelle og duettkonkurranser.

Sammensetningen av det finske herrelandslaget ved verdenscupen i Zakopane:

  • Antti Aalto (35. plass i verdenscuppen 22/23),
  • Niko Kytösaho (39. plass på World 22/23),
  • Vilho Palosaari (48. plass ved verdensmesterskapet 22/23),
  • Eetu Nousianen.

Finlands kvinnelag til verdensmesterskapet for kvinner i Zaō:

  • Jenny Rautionaho (27. plass i verdenscupen for kvinner 22/23),
  • Julia Kykkänen (36. plass i verdenscupen for kvinner 22/23).

Karol Cześnik
Kilde: hiihtoliitto.fi

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *