Fire ganger mester Chris Froome er satt til Tour de France etter at laget leverte inn et generisk bidrag

Fire ganger mester Chris Froomes israelske lag, Israel Premier Tech, og Norges Uno-X avrunder årets Tour de France-oppstilling etter at arrangørene sendte jokerkort-invitasjoner til å konkurrere onsdag. Bortsett fra de to jokerkortene, kvalifiserer de andre 20 lagene (som består av åtte ryttere hver) automatisk med de 18 i WorldTour og de to høyest rangerte lagene i andre nivå ProTeams, nemlig det belgiske laget Lotto og TotalEnergies of France .

– Noen ganger er valget vanskelig, men denne gangen er det ikke det, sier løpsdirektør Christian Prudhomme til AFP. – Det har åpnet seg et merkbart gap mellom de 22 beste lagene og resten, noe som er uheldig. Israel Premier Tech vant to etapper i den siste Tour de France. De er et team spekket med erfaring og forsterket med signeringen av Dylan Teuns. «Uno-X er en nyere ankomst med en sterk identitet som kun norske og danske ryttere. De har signert en norsk sykkellegende Alexander Kristoff, og har også i sine rekker mester i Tour de l’Avenir 2021, Tobias. Halland Johannessen.»

Frankrike har den største representasjonen med fem lag – ett mindre enn de tre foregående utgavene – Belgia har fire, Nederland og USA har to hver. Løpet begynner i Bilbao i Spania 1. juli og avsluttes i Paris 23. juli.

Verdensturné: AG2R Citroën (FRA), Alpecin (BEL), Arkea-Samsic (FRA), Astana (KAZ), Bahrain (BRN), BikeExchange – Jayco (AUS), Bora (GER), Cofidis (FRA), DSM (NED), Education First (USA), Groupama-FDJ (FRA), Ineos (GBR), Intermarche (BEL), Jumbo (NED), Movistar (ESP), Quick-Step (BEL), Trek (USA), UAE (UAE)

PROFELLAG: Loto (BEL), TotalEnergies (FRA)

Gjest: Israel Tech (ISR), Uno-X (NOR)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *