Fjellkommuner forenes – Jelonka.com

Overenskomsten av fjellsamfunn i Republikken Polen er en forening som ble etablert i Szczyrk 8. november i år. Det er ennå ikke registrert i det nasjonale domstolregisteret, og nesten 20 kommuner har allerede erklært seg klare til å signere medlemserklæringer, inkludert Szczyrk, Wisła, Świeradów-Zdroj, Karpacz, Duszniki-Zdroj, Kościelisko, Bukowina Tatrzadońska, Czarny Dueczarny. Zdrój, Polanica-Zdrój, Łapsze Niżne, Lipnica Wielka, Szaflary, Stronie Śląskie, Zakopane.

Medlemmene av foreningen kan være fjellkommuner som ligger i følgende makroregioner: østlige sudeter, vestlige sudeter, sentrale sudeter, vestlige Beskids, Orawsko-Podhalańskie depresjon, Tatra Range, Central Beskids, Lesist Beskids.

Hovedmålene til foreningen er:

– å representere, forsvare og støtte de felles interessene til medlemmene overfor Sejmen, senatet, statlige myndigheter, sentral og lokal administrasjon, europeiske organer og institusjoner samt juridiske og fysiske personer,
– generell utvikling av polske fjellsamfunn,
– støtte utviklingen, særlig turisme og rekreasjon og idrett, av kommunene som er medlemmer av foreningen,
– streber etter å gi fjellkommuner spesiell oppmerksomhet fra Sejmen, senatet og regjeringen,
– opprettholde permanent kontakt med berørte institusjoner og foreninger i inn- og utland,
– fremme koblingen og solidariteten mellom medlemmene i foreningen,
– støtte alle tiltak rettet mot utvikling av fjellsamfunn,
– gjennomføre reklame-, promoterings- og markedsføringstiltak for fjellkommuner,
– handle for vern av helse, fysisk kultur og idrett, fritid, miljøvern, helseforebygging, tradisjon, kultur og regional kunst.

Myndigheter og representanter for fjellkommuner som ønsker å være medlemmer i dette prosjektet kom til foreningens arrangement i Szczyrk. Byen Karpacz, som i kraft av en resolusjon vedtatt av rådmennene ble med i foreningen og var representert av ordfører Radosław Jęcek.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *