Flyktninger: utveksling av slag mellom Italia og Frankrike – politikk

Med 230 migranter om bord, sjøredningsfartøyet OceanViking fortøyd i havnen i Toulon i Sør-Frankrike fredag ​​morgen. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin ga sin tillatelse torsdag etter at den høyreorienterte italienske regjeringen ikke tillot skipet til NGO SOS Méditerranée å lande. Dette er grunnen til at det nå foregår en åpen utveksling av slag mellom Paris og Roma, som sannsynligvis vil smitte over på EU-nivå.

Laurence Boone, Frankrikes utenriksminister for Europa, sa fredag ​​at Italia hadde sviktet hele Europas tillit. Han fulgte ikke reglene og satte menneskeliv i fare med ensidige avgjørelser. «Det kan diskuteres om folks liv blir utnyttet,» sa Boone. Det ville ikke vært holdbart om de europeiske reglene måtte endres med hver regjering.

Dagen før hadde Darmanin allerede kalt Romas handlinger uakseptable og anklaget regjeringen for å bryte bilaterale og internasjonale avtaler. Paris suspenderte en avtale om å ta inn 3500 migranter fra Italia og sa at den ville styrke grensene til nabolandet.

Meloni sier at Europa mangler solidaritet

Noen av migrantene OceanViking hadde vært på skipet i mer enn to uker, og den italienske regjeringen hadde beholdt to andre NGO-skip med hundrevis av redde personer som ventet på tillatelse til å legge til kai like lenge. Hun håndhevet også et nytt dekret for å hindre alle migranter i å gå i land.

Italias statsminister Giorgia Meloni reagerte rasende på Paris» påstander fredag: «Jeg ble slått av den aggressive reaksjonen fra den franske regjeringen, som jeg fant uforståelig og uberettiget», sa hun. Hun kunne ikke forstå begeistringen over 230 migranter. Italia blir behandlet av Europa uten solidaritet, hevdet Meloni. Den eneste vanlige løsningen er å forsvare EUs ytre grenser, hindre utgang av flyktningbåter til Nord-Afrika og åpne såkalte hotspots der. Hun diskuterte det også med Frankrikes president Emmanuel Macron, Tyskland og EU.

I likhet med sin koalisjonspartner Lega, fører presidenten for den postfascistiske gruppen Fratelli d’Italia en anti-immigrantpolitikk, inkludert ikke-statlige sjøredningsmenn og noen ministre. De presenterer dem som hovedansvarlige for ankomsten av rundt 90.000 båtfolk i år. Faktisk når 16 % av dem Italia på NGO-skip. Meloni kunngjorde: «Det vil helt sikkert komme nye tiltak.»

Selv om hun ikke forstår den parisiske regjeringens uro over de 230 migrantene, har den likesinnede høyrepopulisten Marine Le Pen vært desto mer opprørt i Frankrike over at hun har angrepet president Macron: det faktum at han for første gang aksepterte at en skip som brakte migranter til Frankrike var «et dramatisk tegn på en slapp holdning». Ingen tror at han ønsker å få slutt på «massiv og anarkistisk innvandring».

For fordeling av de 230 overlevende OceanViking Macrons innenriksminister, Darmanin, sa at Frankrike og Tyskland ville absorbere en tredjedel hver; Kroatia, Bulgaria, Litauen, Luxembourg og Norge ville ha foreslått å legge til flere.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *