For første gang i historien vinner en latvier den høyeste utmerkelsen på filmfestivalen i Cannes

«For seks år siden, da jeg var i Cannes, prøvde mannen min og jeg å finne det berømte filmfestivalstedet. På den tiden hadde jeg aldri forestilt meg at jeg en dag skulle være her på den røde løperen, men ikke som turist. men som en Grand Prix-nominert og vinner over natten.» Facebook», skriver Lukaševska.

Totalt 167 verk fra 20 land ble sendt inn i åtte konkurransekategorier, inkludert: Tyskland, Nederland, Frankrike, USA, Saudi-Arabia, Norge, Portugal, Marokko, Spania, Italia og andre land. Inese Lukaševska var den eneste baltiske representanten hvis arbeid var blant de 45 finalistene. Verdenskjente merker som «Microsoft», «Vodafone», «Michelin», «Bugatti Automobiles» og mange flere sendte inn arrangementene sine til konkurransen.

«Å vinne på filmfestivalen i Cannes er fundamentalt umulig. Franskmennene er store nasjonalister, noe som bevises ved at i nesten alle kategorier ble seieren gitt til franskmennene. Men det faktum at vi vant seieren ikke i én kategori, men i hele konkurransen er vanskelig å tro, selv for oss selv. En slik suksess er en stor prestasjon, som fremfor alt bidrar til bildet av landet og dets anerkjennelse», informerer Inese Lukaševska.

På grunn av pandemien fant ikke Cannes Heavent Award-festivalen sted på tre år, i år bestemte konkurransejuryen seg for å ikke vurdere hvert års verk separat, men sammen tredoble konkurransen. Det endelige resultatet ble dannet av både juryen (60%) og den offentlige avstemningen. (40%) Bortsett fra Grand Prix-kategorien, der deltakerne ikke var i stand til å presentere arbeidet sitt, da vinneren ble bestemt av konkurransejuryen, som inkluderte representanter fra IBM, Air France, UEFA, Unilever, etc. Ved avgjørelsen av vinneren, kreativitet, kvaliteten på det innsendte prosjektet, effektivitet, oppnådde mål, presentasjon ansikt til ansikt, respekt for miljømessige og sosiale spørsmål, etc.

«I slike konkurranser er det ikke nok å ha en god idé, et konsept, en strategisk visjon, en utmerket teknisk implementering, som er grunnlaget. Du må også lage utmerket reklamemateriell, det skal være en minneverdig presentasjon og så noe utenfor de vanlige rammene, som ikke bare vil bli husket, men også for å vinne juryens hjerter. For oss er dette praktisk talt umulig, fordi konkurrentene er gode og budsjettene tilgjengelig for dem for endagsarrangementer, som teller i antall millionene, lar oss lage virkelig bemerkelsesverdige prosjekter, vi kan bare drømme om slike ressurser.

Seieren vår, med en mikroskopisk begivenhet på 250 mennesker, er dessuten en historisk prestasjon som har skrevet navnet Latvia på filmfestivalen i Cannes for livet, forklarer Inese Lukaševska.

Ideen bak «Behind the Spotlight»-arrangementet var å avsløre bak kulissene for etableringen av arrangementet ved å bygge det foran publikum. Hele arrangementet ble skapt som et teatralsk og koreografert opptog, der publikum forvandler seg fra besøkende til skapere av arrangementet.

«Den siste tiden har jeg i økende grad følt at arrangementsarrangøren i Latvia blir sett på som en hamster som bare må ringe leverandørene. Målet vårt var å øke bevisstheten ved å avsløre det som skaper arrangementet, bygge det foran publikum. Publikum gikk gjennom tre stadier av følelser – sjokk, kaos og eufori. Et slikt arrangementskonsept har aldri vært gjort før, og jeg vil trenge tid for å våge, fordi å bygge et arrangement foran publikum er som Hvis noe går galt, vil det ikke være noe sted å gjemme seg, alle vil se det og en langvarig karriere vil bli ødelagt på et øyeblikk”, bemerker Inese Lukaševska.

Andre leser for tiden

Paracetamol død lever, mirakelmedisinen alle bør ta, den røde flekken hvis du er heldig! Årets mest avslørende historier

«Jeg liker å provosere folk», – stjernen til det sosiale nettverket Svetlana Zhigayeva er entusiastisk med krydret bilder

På grunn av været er det sendt ut et landsomfattende varsel frem til minst 4. januar

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *