Forhåndsvisning: Skottland vs Norge – spådommer, lagnyheter, lagoppstillinger

Sports Mole forhåndsviser søndagens Euro Champ-kvalifiseringsoppgjør mellom Skottland og Norge, inkludert spådommer, lagnyheter og mulige lagoppstillinger.

Med deres første skjebne i Euro 2024 kvalifisering fra gruppe A med egne hender, Skottland lukke sin foreløpige kampanje mot Norge på Hampden Park på søndag.

Steve ClarkeToronto-laget ble tvunget til å gjøre det på den vanskelige måten å berge et poeng i en 2-2 uavgjort mot Georgia på torsdag, med gjestene deres fortsatt i kamp om en sluttspillplass.


Forhåndsvisning av kamp

©Reuters

Arsenal hovedtrener Mikel Arteta kalte dommernivået i Premier League for en «skam» tidligere denne måneden, og den skotske midtbanespilleren Scott McTominay brukte det samme ordet for å beskrive Georgias krumspring under torsdagens dårlige trekning mot Crusaders.

Manchester United-mannen hadde gjenopprettet pariteten for Clarkes side etter en åpningskamp på Khvicha Kvaratskheliasom deretter doblet lagets fordel takket være en flott individuell prestasjon før Lawrence Shankland kom hjem med en utligning i overtid for å stille Tbilisi-publikummet.

Ikke mindre enn 32 feil ble begått i løpet av de brennende 90 minuttene da McTominay angrep de georgiske spillerne «gråtende som babyer». mens Crusaders søker sluttspillet.

Skottlands sjanser for å havne på toppen av gruppen har imidlertid nå blitt mindre på grunn av Spanias seier over Kypros, som satte La Roja to poeng foran Clarkes menn på toppen av gruppe A, og Spania vil plassere Skottland på andreplass. ranking med de tre poengene mot Georgia.

Ethvert annet resultat ville la døren stå på gløtt for Skottland for å gå til toppen, selv om deres langt dårligere målforskjell betyr at vertene realistisk trenger Spania for å tape mot Georgia mens de fortsatt sliter med å få jobben gjort mot Norge, hvis vei til EM 2024 er oppe. i luften. ennå ikke helt blokkert.

Stale Solbakken, Norges trener, før kampen 12. oktober 2023©Reuters

For å påføre Skottland et fjerde nederlag på fem kamper i løpet av den elendige seierløse rekken, tok Norge en pause fra konkurranseoppgavene for å møte Færøyene i en utstillingskonkurranse på torsdag, der Jørgen Strand Larsen Og Oscar Bob sikret seieren før pause.

Denne suksessen markerer den femte seieren på seks kamper for Stale SolbakkenTroppene i god form i en eksepsjonell høstperiode, der Norge også satte sammen tre påfølgende seire i Euro-kvalifiseringen mot Kypros (to ganger) og Georgia før de falt til Spanias overlegenhet 15. oktober.

Mens Spania og Skottland går inn i topp to, må Norge – som er to poeng bedre enn Georgia på tredjeplass – beklage sin katastrofale start på saksbehandlingen, men den nordiske nasjonen kan fortsatt være det av 12 lag som får en ny bit på sluttspill kirsebær.

Gjestenes nåværende Nations League-stilling vil ikke være nok, men hvis nok lag rangert høyere enn dem sikrer direkte kvalifisering til EM 2024, vil Solbakkens menn kjempe om retten til å gå videre til bare sitt andre kontinentale mesterskap, etter å ha gjort sitt første og bare et angrep på euroen. så langt i 2000.

Norge fikk et sent skotsk opprør for fem måneder siden. Erling HaalandSkuddet på mål lot Solbakkens menn lede til de siste fem minuttene, hvor Lyndon diker Og Kenny McLeanSkottlands angrep førte Skottland til sin 10. seier på 19 kamper mot sine kjente fiender.

Scotland Euro Champ-kvalifiseringsskjema:

Skottland form (alle konkurranser):

Kvalifiseringsskjema til Norges EM:

Norgesform (alle konkurranser):

Kunngjøring – innhold nedenfor:


Lagnyheter

Erling Haaland feirer målet sitt for Manchester City 7. november 2023©Reuters

Ingen Skottland-spillere ble tvunget av banen på grunn av skade under torsdagens uavgjorte kamp mot Georgia, selv om Clarke ikke var redd for å stokke sekken sin ved pause, og ofret Billy Gilmour Og Ryan Christie for McLean og Lewis Ferguson.

McLean – tidens helt i Oslo for fem måneder siden – startet McTominay bare minutter etter introduksjonen og er en kandidat til å starte på midten, mens andre vikarer Stuart Armstrong og Shankland kom sammen for å trekke Skottland-nivå i overtid i Tbilisi og bør også komme i kamp.

Mye har blitt sagt om målvaktssituasjonen i Skottland. Angus Gunn skadet, og mens Zander Clark gitt grønt lys for torsdagens møte, kan Clarke nå ønske å se Liam Kelly i internasjonal aksjon.

På den annen side venter norske og Manchester City-fans i spenning på oppdateringer om Erling Haalands tilstand etter at Premier League-gullstøvelvinneren fikk enda et ankelproblem under seieren til laget hans mot Færøyene, hvor han ble hentet inn i andre omgang. erstatning.

Haaland klarte å fullføre kampen, men det ville være et sjokk å se ham risikert her gitt det forrige ankelproblemet han led mot Bournemouth for noen uker siden, som Arsenal-kaptein Martin Odegaard vil ikke være involvert ettersom han kommer seg etter et ikke avslørt problem, som kan være hjernerystelse etter å ha tatt en ball i ansiktet på trening.

Med Haalands tilgjengelighet oppe i luften og Alexander Sorloth også fraværende på grunn av skade, forventes Celta Vigos Strand Larsen å beholde sin plass i spissen for angrepet, hvor Mohamed Elyounoussi kunne gjeninnføres på venstre flanke.

Mulig start XI i Skottland:
Kelly; Porteous, McKenna, Cooper; Ralston, Armstrong, McGregor, Taylor; McGinn, McTominay; Shankland

Mulig start XI for Norge:
Dyngeland; Ryerson, Ostigard, Ajer, Wolfe; Bergé, Berg, Aursnes; Bobb, Larsen, Elyounoussi


SM-ord grønn bakgrunn

Vi sier: Skottland 1-0 Norge

Allerede uten å klare seg uten sjefskaper Odegaard og en talentfull skytter i Sorloth, vil Norges offensive bite avta ytterligere hvis Haaland bommer på Hampden Park, og Solbakkens menn ikke klarte å blåse bort Færøyene.

Gelébeina på en lang tur til Georgia vil heller ikke gjøre Skottland noen tjenester, noe som potensielt kan føre til en relativt lavmælt affære, men vi kan forestille oss Clarkes menn som holder sine utslitte besøkende på en armlengdes avstand og gjør alt de kan for å drive Spania frem. til førsteplassen. .

For dataanalyse av mest sannsynlige utfall, poeng og mer for denne kampen, vennligst klikk her.


Triks

Våre eksperttipsere samarbeider om Sporita.com tipper hjemmeseier i denne kampen. Klikk her for å finne ut hva annet de spår for denne kampen og for å lære mer om deres beviste fotballtips.Hjemmeseier: data


ID: 529237: 1false2false3false: QQ :: fra databaseskrivebordet :LenBod:collect17173 :

E-post forhåndsvisninger

Klikk her for å få Sports MoleDen daglige e-posten med forhåndsvisninger og spådommer for alle store spill!


cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *