Fotballen gjorde ikke nok for å stoppe Qatars VM, sier den norske treneren Stale Solbakken

Norges trener Stale Solbakken sier fotballverdenen ikke har gjort nok for å forhindre at fotball-VM arrangeres i Qatar. Fotball-VM starter 20. november, da vertene Qatar møter Ecuador.

New Delhi,OPPDATERT: 16. november 2022 19:37 IST

Solbakken sier fotballen ikke har gjort nok for å stoppe Qatars verdensmesterskap (Reuters)

Av India Today Web Desk: Norges trener Stale Solbakken har sagt at fotballverdenen ikke har gjort nok for å forhindre FIFA-VM i Qatar. Fotball-VM starter 20. november, da vertene Qatar møter Ecuador.

Solbakken sa til The Independent at fotballverdenen og journalistene ikke hadde gjort nok for å stoppe verdensmesterskapet i Qatar.

«Etter det synes jeg ikke fotballen gjorde nok, jeg synes ikke journalistene gjorde nok. Jeg tror du også har sovet veldig lenge. Jeg tror det først er de siste årene at det plutselig er «Å, verdensmesterskapet i Qatar». De første årene etter at den ble gitt til Qatar, tror jeg hele verden mer eller mindre sov, inkludert fotballspillere og også journalister, sa Solbakken.

Solbakken sa at hans personlige bekymringer stammet fra menneskerettighetsbruddene og FIFAs håndtering av situasjonen.

«Mine personlige bekymringer er åpenbart knyttet til spørsmålet om menneskerettigheter og hvordan FIFA-demokratiet håndterer det, noe som ikke har vært bra,» la Solbakken til.

Norge-sjefen har sagt at han ikke ville være komfortabel med å ta hans side til Qatar for VM og tror ingen av de andre lagene ville være komfortable heller.

«Jeg tror ikke noen er komfortable med det. Men lagene som skal dit, det er klart at hovedproblemet for spillerne bør være å spille fotball og at trenerne skal trene laget,» sa Solbakken.

54-åringen sa at fotballpolitikere hadde et ansvar for å ta et oppgjør med en slik situasjon.

«Men jeg tror samtidig at fotballpolitikere har et stort ansvar for å argumentere for at en slik vei der noen verdensmesterskap bør gå, at man må opptre på en bestemt måte og man må ha rettigheter. like for alle mennesker og at alle blir behandlet godt, sa Solbakken.

Erling Haaland og Norge klarte ikke å kvalifisere seg til FIFA-VM i Qatar etter å ha tapt 2-0 for Nederland i en avgjørende kvalifiseringskamp.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *