FOTO: Vi ser hvordan det ser ut ombord på et skip fra NATOs første stående marinegruppe

SNMG1 består av den nederlandske fregatten «Tromp», den norske fregatten «Roald Amundsen», den danske fregatten «Esbern Snare» og det norske forsyningsskipet «Maud». SNMG1 er kommandert av Commodore Jeanette Morang. Disse regelmessige havnebesøkene styrker samarbeidsbåndene med de allierte og viser deres vilje til å opprettholde sikkerhet og forsvar i vannet i Østersjøen.

Før besøket i Riga deltok SNMG1 i militærøvelsen «Joint Warrior», hvor beredskapen til å reagere på enhver type trussel ble trent, avhengig av den eksisterende geopolitiske situasjonen.

Østersjøregionen er strategisk viktig ikke bare for europeisk sikkerhet, men også for den nordatlantiske traktatorganisasjonen som helhet – seks medlemsland i alliansen grenser til Østersjøen, mens to andre land fra regionen har sendt inn medlemssøknader. NATO.

SNMG1 er en av fire NATO til Sjøforsvarets faste grupper. NATO de faste marinegruppene består av NATO Marinekomponenter av en intervensjonsstyrke som fungerer som umiddelbare reaksjonsstyrker, i stand til umiddelbare operasjoner hvor som helst. NATO stående marinegrupper har i oppgave å skape en allianse med stående marinestyrker som alltid er til sjøs, i stand til å utføre oppdrag i tider med fred og krise. Deltakelse i allierte marineøvelser og trening opprettholder beredskapen ved å sikre samarbeid og interoperabilitet til sjøs.

30. oktober, fra kl. 12.00 til 15.00, ved kaiene til MK-3- og MK-4-skipene i Riga Passenger Port, vil innbyggerne få muligheten til å lære om tre av de fire NATO for krigsskipene til den første gruppen av permanente marinestyrker, i tillegg til å se den første Riga-brigaden til nasjonalgarden og NATO militærutstyret til kampgruppen til den utvidede tilstedeværelsen i Latvia. Fartøy vil ikke bli åpnet for inspeksjon.

Under arrangementet vil inngangen til køyer MK-3 og MK-4 være fra passasjerterminalsiden, mens utgangen vil være ved Vanšu Bridge.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *