I jubileumsåret var rittet igjen en del av landeveissykkel-VM og ble derfor inkludert i løpskategorien til det internasjonale sykkelforbundet UCI 2.2.

Nor Hansen fra Uno-X Dare-utviklingsteamet rykket inn i den samlede ledelsen etter den tredje etappen, som førte det internasjonale høykvalitetsfeltet fra Český Krumlov til toppen av Javorník.

Etter den tredje etappen hadde Hansen en liten ledelse på to sekunder over den sørbohemske sykkelstjernen Adam Ťoupalík fra Elkov–Kasper-laget.

Og til tross for Jihočechs beste innsats, klarte han ikke å endre rekkefølgen i den generelle klassifiseringen.

Den siste etappen til destinasjonsbyen nær Vajgar ble dominert av Nor Wallin med trettifem sekunder foran Pole Proć og Nor Holstad. Blant de tsjekkiske førerne endte Ťoupalík best på niendeplass.

I det generelle klassementet kunne Nor Hansen glede seg over sammenlagtseieren og den gule trøya, med kun to sekunder foran Ťoupalík. En annen tsjekkisk syklist, Michael Kukrle, fra det østerrikske laget Felbermayr – Simplon Wels, tok tredjeplassen med et tap på tjuefem sekunder.

Vinneren av lagkonkurransen ble det belgiske laget Lotto Dstny Development Team foran det tyske laget Santic – Wibatech. Det beste tsjekkiske laget var det fjerde, ATT Investments.