Frankrike med Italia, Norge og Sveits i pulje

Axel Allag, Media365, publisert tirsdag 18. oktober 2022 kl. 23:30

Ubeseiret i kvalifiseringen til turneringen vil Sylvain Ripolls Bleuets møte Italia, Sveits og Norge i gruppespillet til Euro Espoirs 2023, som finner sted i Cluj-Napoca (Romania) i slutten av juni måned for France Espoirs-laget. .

France Espoirs-laget er fikset angående motstanderne under gruppespillet i Euro U21 2023. Denne tirsdagen ble trekningen gjennomført i palasset til det rumenske Atheneum i Bucuresti (Romania) og plasserte Sylvain Ripolls blåbær i gruppe D. Det vil dermed være nødvendig å utfordre Italia, Sveits og Norge i denne 24. utgaven av Euro Espoirs som spilles fra 21. juni til 8. juli 2023 i Georgia og Romania.. 16 lag er delt inn i 4 grupper og det franske laget vil spille sine 3 første kamper på CFR Cluj Stadium og på Cluj Arena i Cluj-Napoca, 22., 25. og 28. juni 2023.

En annen tittel for blåbærene?

Før den tolvte siste fasen i blåbærenes historie ble Sylvain Ripoll målt i sin dømmekraft. «Vi falt inn i en homogen gruppe med tre lag som kom først ut av kvalifiseringsgruppen. Men vi visste det, platået er så høyt at alle gruppene blir vanskelige. Vi kommer over Italia, den mest suksessrike nasjonen i denne U23-kategorien (fem titler)ubeseiret i kvalifiseringen (syv seire, tre uavgjorte). Definitivt en stor del. Vi kjenner det sveitsiske laget veldig godt, som vi kjempet med under EM 2021-kvalifiseringen (3-1 hjemmeseier, 3-1 bortetap), et alltid konkurransedyktig lag som skaper problemer for alle. Og så Norge, som spiller angrepsfotball og har scoret mange mål (32 mål). Dette betyr at gruppen vil bli lettet»forklarte han på den offisielle nettsiden til FFF, med målet om å komme i de to første i gruppen for å komme seg ut av dette gruppespillet og spille kvartfinale.

Trekningen av Euro Espoirs 2023:

Gruppe A: Georgia, Portugal, Belgia, Nederland

Gruppe B: Romania, Spania, Ukraina, Kroatia

Gruppe C: Tsjekkia, England, Tyskland, Israel

Gruppe D: Sveits, Norge, Frankrike, Italia

Frankrike vil prøve å samle en annen europeisk tittel, etter den vant i 1988 av generasjonen ledet av Eric Cantona. I tillegg vil Europa bli tildelt tre plasser til OL-fotballturneringen 2024, ikke inkludert Frankrike, vertslandet, og kvalifiserte seg derfor automatisk. De tre første av denne siste fasen (utenfor Frankrike) vil kvalifisere seg til OL i Paris.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *