Fugle-delte scootere har problemer. De kan ikke overleve uten nye penger

Den har blitt beskrevet som en strålende virksomhet, den har flydd over hele verden, plassert i over fire hundre byer og har samlet inn over fire milliarder dollar fra investorer. Det amerikanske selskapet Bird, stjernen for delte scootere og deres pioner, har også blitt den raskeste oppstarten som har nådd en verdsettelse på milliard dollar. Nå, til tross for alt dette, har hun rapportert problemer. Hun sa at hvis hun ikke kunne skaffe mer penger, ville hun være konkurs innen tolv måneder.

Bird etterlot seg dusinvis av interessante byer og hele land. Han omarbeidet planen sin, stokket ledergruppen, inkludert sjefen, og advarte investorer om at han hadde overvurdert sin historiske inntjening med titalls millioner dollar. Han har offentlig uttalt at de økonomiske resultatene de siste to og et halvt årene ikke lenger kan stole på.

Det skal ha regnet med i salget av kjøreturer i delte kjøretøy, som kundene tok, men ikke betalte for. Systemet kunne ikke rive dem av fordi de ikke hadde nok kreditt. På to og et halvt år skulle det ha betydd om lag 31,6 millioner dollar i tilleggsregnskap.

Selskapet tilskrev dette til dagens tankesett blant startups, som opplever det stadig vanskeligere å sikre finansiering, og bestemte seg for å gå tilbake. Som en del av en ny strategi for slutten av året kuttet den kjernekostnadsstrukturen med 40-50 % fra det halve.

Det sies å forlate markeder hvor det er umulig å operere kommersielt fordi de ikke inneholder tilstrekkelige regler. I Europa er det Tyskland, Sverige og Norge. «Vi tror ikke å selge to dollar for én er en levedyktig forretningsstrategi,» erklært til selskapets forretningsresultater, dens nye sjef Shane Torchiana. Selskapet har for tiden 38,5 millioner dollar, men med mindre det kan finne mer penger, vil det ikke være nok de neste tolv månedene.

Ifølge Bird har han funnet ut at enkelte byer ikke egner seg for elektriske scootere. Det sies at de mangler tilstrekkelig lovgivning, noe som «fører til et overutbud av kjøretøy, overfylte gater og et høyt, men skiftende antall konkurrenter». Selskapet tilbyr også delte sykler, men det har ikke endret forretningsmodellen.

Mens selskapet skylder sin fiasko på makroøkonomien og vanskelige markeder, ser noen tidligere ansatte det klarere. «Bird vokste for fort – gikk inn i for mange byer før han hadde en levedyktig modell», han kommuniserte for avisen FinancialTimes en av dem. «Han tapte penger på hver tur, så jo flere byer og ritt han kjørte, jo mer penger tjente han.» erklært

«Vi er optimistiske angående utsiktene på mellomlang og lang sikt, vi forventer at industrien vil vokse mange ganger,» selskapet erklærer i sin offisielle erklæring om sin status. Han snakker om behovet for å være mer økonomisk disiplinert. Og for å skille mellom markeder der det er mulig å operere nå og «de som ser ut til å være langsiktige og mer risikofylte investeringer». I tillegg til de tre europeiske landene som er nevnt, trakk Bird seg fra noen mellomstore byer i Europa, Midtøsten og Afrika, men også fra USA.

Bilde: fugl

Bird har blitt en pioner innen delte elektriske scootere

I løpet av sin eksistens har selskapet blendet totalt 41 investorer. I 2019 ble selskapet verdsatt til 2,5 milliarder dollar. Selv de mest kjente fondene, inkludert Sequoia Capital og Index Ventures, sendte kapital til Bird mens den eksisterte, men i realiteten gikk selskapet aldri med overskudd. Tross alt har mange konkurrenter også problemer med dette.

Selskapet ble også børsnotert, men siden toppen har aksjene mistet mer enn 97 % av verdien: de selger nå for rundt 0,20 dollar per aksje. Hvis den ikke stiger til minst en dollar innen utgangen av året, risikerer den å bli avnotert fra New York Stock Exchange.

Fuglescootere var relativt korte kan også sees i Brno. De ble drevet der av Yoyoway-selskapet, men helt fra starten med problemer. Felles ressurser dukket plutselig opp i byen, uten forutgående offisiell melding og uten kommunens viten. Selskapet begynte å drive dem under Bird-programmet, som tillot små bedrifter å drive tjenesten under merkevaren og appen.

De støtter Startups-delenjt-retina

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *