Gass fra Norge til Polen: EU-finansiert baltisk rørledning åpner

Også takket være EU-finansiering på €267 millioner, kan den nye gassrørledningen Baltic Pipe som forbinder Norge via Danmark til Polen tas i bruk. Europakommissæren for energi sa i anledning åpningen av prosjektet av felles interesse (PCI) i Goleniów, Polen Kadri Simson: «The Baltic Pipe er et nøkkelprosjekt for forsyningssikkerheten i regionen og resultatet av EUs politiske innsats for å diversifisere gassforsyningskildene. Rørledningen vil spille en viktig rolle i å lindre den nåværende energikrisen.»

Baltic Pipe støtter diversifisering av gassimport til Sentral- og Øst-Europa og de baltiske statene gjennom den nye Nordsjøruten til EU. Rørledningenvil tillate import av opptil 10 milliarder kubikkmeter gass per år fra Norge til Polen via Danmark og transitt av 3 milliarder kubikkmeter gass per år fra Polen til Danmark. Gasstransport skal starte 1. oktober.

EU-finansiering

EU-kommisjonen har lenge støttet prosjektet politisk og økonomisk. Baltic Pipe har vært et prosjekt av felles interesse siden 2013 og har mottatt rundt 267 millioner euro i EU-midler fra Connecting Europe Facility (CEF) for forberedende studier (rundt 51 millioner euro) og konstruksjonsarbeider (rundt 215 millioner euro).

Ytterligere informasjon

Dagens nyheter 27. september

Nettside med lenker til prosjektet

Nettsted dedikert til prosjekter av felles interesse

Pressekontakt: Claudia Guske, +49 (30) 2280-2190. Mer informasjon om alle pressekontakter her.

EXPERIENCE EUROPE besøkssenterteamet vil svare på innbyggerhenvendelser via e-post eller på telefon på (030) 2280 2900.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *