Gassforbruket på E.ON-nettet falt med nesten et kvartal på årsbasis i november

Gassforbruket i nettverket til selskapet EG.D i energikonsernet E.ON falt med nesten en fjerdedel i november år etter år. Det meldte gruppen i dag i en pressemelding. Fallet i gassforbruket for hele Tsjekkia siden oktober er tilsvarende. Han la det ut på mandag Twitter Nærings- og handelsminister Jozef Síkela (for STAN). Ifølge E.ON Group er forbruksfallet i november i hovedsak et resultat av husholdningenes og bedriftens sparing, da temperaturen denne måneden var lik i fjor eller året før. Regjeringen oppfordrer enkeltpersoner og bedrifter til å spare energi på grunn av den nåværende krisen ettersom energiprisene stiger dramatisk og det er en trussel om problemer med forsyning av fossilt brensel.

Sammenlignet med november i fjor har gassforbruket til EG.D-nettverket, som distribuerer gass i Sør-Böhmen-regionen og Pelhřimov-distriktet i Vysočín, falt med 23,7 % i år. Sammenlignet med november 2020 var forbruket 21,1 % lavere. «Generelt kan vi si at sparingen til husholdninger og bedrifter har sin del. Publikum sparer mer energi,” sa Petr Vaculík, leder for utsendelsesadministrasjon for EG.D-nettverket.

Ifølge ham demonstreres dette ved en sammenligning av novembertemperaturene de siste årene. «Mens oktober i år var over gjennomsnittet, noe som hadde en stor innvirkning på å redusere gassforbruket, i november, når fyringssesongen allerede er i full gang, var gjennomsnittstemperaturene utendørs like for tredje år på rad, rundt fem grader celsius.» Vaculík sa: «Tvert imot, da gjennomsnittstemperaturen var over syv grader Celsius i november 2019, var gassforbruket på det tidspunktet høyere med mer med 14 % sammenlignet med november,» la han til. Totalt sett var gassforbruket til EG.Ds kunder var ned 17,3 % fra januar til november i år.

illustrasjonsbilde

Industriminister Síkela sa mandag at gassforbruket i Tsjekkia som helhet hadde falt med nesten en fjerdedel år-til-år de siste to månedene eller så. «Siden oktober har vi allerede spart mer enn en halv milliard kubikkmeter gass sammenlignet med fjoråret. Totalt i denne perioden har vi forbrukt 23 % mindre gass enn i fjor» , skrev han på Twitter. Ifølge ham ble det spart mer enn 502 millioner kubikkmeter gass i denne perioden. Regjeringens mål er å spare totalt 15 % av gassforbruket i vinter, eller 800 millioner kubikkmeter.

EG.D registrerte også en nedgang i strømforbruket i november, med 8,5 % år-til-år. Selskapet leverer strøm til regionene Sør-Böhmen og Sør-Mähren, samt deler av regionene Zlín og Olomouc og Vysočina.

Bedriftsjobbtilbud E.ON Tsjekkia, sro

BI/DWH konsulent

E.ON Tsjekkia, sro, Praha, Brno, Ceské Budejovice

Infrastrukturspesialist – Interim

E.ON Tsjekkia, sro, Praha

Key Account Manager for Energy Solutions

E.ON Tsjekkia, sro, Praha, Brno, Ceské Budejovice

Neste 19 tilbud om E.ON Tsjekkia, sro

Energiprisene har steget betydelig den siste tiden på grunn av det russiske angrepet på Ukraina og den påfølgende ustabiliteten til forsyninger av fossilt brensel fra Russland. Tsjekkia prøver å bli kvitt avhengigheten av russiske forsyninger. Síkela sa i november at Tsjekkias avhengighet av russisk gass var betydelig redusert. Mens det var 98 % i februar da den russiske aggresjonen mot Ukraina startet, har det siden september, ifølge informasjon fra industridepartementet, ikke kommet russisk gass til Tsjekkia. Mesteparten av leveransene kommer fra Norge, i tillegg til dem kjøper Tsjekkia også flytende naturgass (LNG) hovedsakelig fra USA.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *