God morgen! – Nåværende – FAZ

Det viktigste for deg på torsdag: Den tyske økonomiske krisen forverres, saken om flygebladene rundt Hubert Aiwanger okkuperer nå også parlamentet i delstaten Bayern og det er ennå ikke gitt grønt lys for de oversvømte områdene i Hellas.

Sebastien Balzter

Økonomiredaktør i søndagsavisen Frankfurter Allgemeine.

1. Dystre økonomiske utsikter
2. Premier diskuterer flyktninger
3. ekstraordinære sesjon om Aiwanger i det bayerske landparlamentet
4. Reformprosjekter for ambulansetjenesten
5. Strengere regler for internettselskaper
6. Mer regn i Hellas
7
. De nye IAA-besøksmagnetene

1. Dystre økonomiske utsikter

Containerskip i havnen i Hamburg


Containerskip i havnen i Hamburg
:


Bilde: dpa

Krisen i den tyske økonomien forverres. Ledende økonomer spår en betydelig nedgang i bruttonasjonalproduktet.

Prognoser: I dag presenterer to av de ledende økonomiske forskningsinstituttene, ifo-instituttet i München og RWI i Essen, sine nye økonomiske prognoser for Tyskland. Alt annet enn dystre utsikter for de kommende månedene vil komme som en overraskelse. Etter all sannsynlighet spår økonomene i München og Essen, i likhet med sine kolleger i Kiel og Halle, hvis estimater allerede var kjent onsdag, en nedgang i økonomisk produksjon i inneværende kvartal.


Bilde: FAZ

Grunner: Som FAZ melder skal Leibniz-instituttet for økonomisk forskning i Halle senke sitt årlige bruttonasjonalprodukt (BNP) til minus 0,5 prosent. Kiel-instituttet for verdensøkonomien spådde den samme negative verdien onsdag. Økonomer oppgir høye renter på bygge- og bedriftslån samt høye energikostnader som årsaker til elendighet. Og eksportøkonomien lider av svak etterspørsel fra Kina.


Bilde: FAZ

håper: Ifølge eksperter vil økonomien ikke komme seg før neste år. BNP kan da øke med opptil 1,5 prosent. Hvorvidt dette vil skje avhenger særlig av private forbrukere. Hjemmelønn steg 9,6 prosent i siste kvartal på bakgrunn av tolløkninger og inflasjonspremier, sterkere enn noen gang i det gjenforente Tyskland. I prinsippet åpner dette et visst felt for privat konsum. Men så langt foretrekker mange tyskere å beholde pengene sine fremfor å bruke dem.

mer om emnet

2. Premier diskuterer flyktninger

I en flyktningebolig i Bensheim, i Bergstrasse


I en flyktningebolig i Bensheim, i Bergstraße
:


Bilde: dpa

Regjeringssjefene i de 16 delstatene møtes til en konferanse i Brussel. Økningen i antall flyktninger i Europa og industriens konkurranseevne står høyt på agendaen.

Hva skal man gjøre med flyktningene? Statsministrene i de tyske delstatene ønsker i dag å diskutere opptak og fordeling av flyktninger i Europa med Margaritis Schinas, EU-kommissæren med ansvar for migrasjonsspørsmål. I årets første seks måneder registrerte EU-land, Sveits og Norge til sammen 519 000 asylsøknader, flere enn i 2016. Flertallet av søknadene ble levert i Tyskland.

Hvilken fremtid for industrien? Møtet med EU-kommissær Schinas er en del av programmet for den to dager lange statsministerkonferansen, som denne gangen finner sted i Brussel. Behandlingen startet onsdag. På kvelden diskuterte statsoverhodene med kommisjonens president Ursula von der Leyen, hovedsakelig konkurranseevnen til den europeiske økonomien og fallet i prisen på industriell elektrisitet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *