God morgen! – Nåværende – FAZ

Det viktigste for deg på onsdag: Det foregår en slagutveksling mellom regjeringen og opposisjonen i Forbundsdagen, antallet asylsøknader i Europa øker og Alexander Zverev møter Carlos Alcaraz.

1. Opposisjonen gjør opp regnskap i trafikklys
2. Tyskland er fortsatt flyktningland nummer én i Europa
3. Planlegger Kim et møte med Putin?
4. Lønnsom virksomhet med vekttap injeksjon
5. Alexander Zverevs «Party Fright»-oppdrag
6. Hvor lenge bor europeere på Hotel Mama
7
. Kommer Tyskland til semifinalen i fotball-VM?

1. Opposisjonen gjør opp regnskap i trafikklys

Har det første ordet: Unionens leder, Friedrich Merz, har fullmakt til å gå først opp til publikum under den generelle debatten i Forbundsdagen.


Har det første ordet: Unionens leder, Friedrich Merz, har fullmakt til å gå først opp til publikum under den generelle debatten i Forbundsdagen.
:


Bilde: dpa

Budsjettuken i Forbundsdagen kommer til et klimaks med den generelle debatten onsdag.

Debatt: I dag behandler Forbundsdagen i til sammen fire timer regjeringens trafikklyspolitikk i den generelle debatten. Lederen for parlamentsgruppen til det sterkeste opposisjonspartiet – i dette tilfellet Friedrich Merz (CDU) – starter tradisjonelt klokken 09.00. Deretter følger svaret fra kansler Olaf Scholz (SPD) og talene til de andre lederne i parlamentsgruppene. Etter debatten diskuterer parlamentet budsjettet til det føderale utenrikskontoret, forsvarsbudsjettet samt digital- og transportbudsjettet.

Bråk i parlamentet: Generaldebatten er strengt tatt kun høringen om kanslerens og kanselliets budsjett, men dette dagsordenpunktet brukes tradisjonelt for å gjøre opp med regjeringens arbeid. I alle fall mangler ikke emnene for varme slagutvekslinger. Tysklands økonomiske utsikter er fortsatt dystre, prestisjetrafikklysprosjekter kan bare gjennomføres innenfor koalisjonen mot stor motstand, og tilfredsheten med den regjerende alliansen er på sitt laveste nivå siden desember 2021, ifølge «ARD Deutschlandtrend».

varmeloven: I mellomtiden kan avstemningen om bygningsenergiloven finne sted fredag, som planlagt i lyskrysset. Koalisjonen ignorerte dermed klager fra Unionen tirsdag om at parlamentsmedlemmer nok en gang ikke hadde hatt nok tid til å bli gransket og konsultert. Da finansminister Christian Lindner (FDP) presenterte sitt budsjettforslag, advarte også om et «gjelds-isfjell» og oppfordret til streng budsjettdisiplin for de kommende årene.

mer om emnet

2. Tyskland er fortsatt flyktningland nummer én i Europa

Migrantene ankommer en båt som tilhører den frivillige organisasjonen Salvamento Maritimo Humanitario i havnen i Salerno.


Migrantene ankommer havnen i Salerno om bord på et skip som tilhører den frivillige organisasjonen Salvamento Maritimo Humanitario.
:


Bilde: EPA

Antallet asylsøknader i EU øker dramatisk. Stadig flere vender tilbake til Europa, spesielt via det sentrale Middelhavet.

Betydelig økning i asylsøknader: Bare i de første seks månedene registrerte EU-land, Sveits og Norge 519.000 asylsøknader, det samme som i 2016 og 28 prosent flere enn i samme periode i fjor. Gitt at det kommer flere asylsøknader i andre halvår, kan det totale antallet søknader i år passere én million for første gang siden 2016. Gitt disse tallene er det ikke overraskende at spørsmålet migrasjon også er på dagsorden av statsministerkonferansen, som arrangeres denne onsdagen og torsdagen i Brussel i nærvær av EU-representanter.


Bilde: FAZ

De fleste asylsøknader i Tyskland: Spesielt siden det var i Tyskland at søknader ble levert, langt på vei, med 30 prosent (mot 25 prosent året før), etterfulgt av Spania (17 prosent) og Frankrike (16 prosent). Mens migrasjonen via det østlige Middelhavet og Balkan-ruten har gått ned, som tall fra EUs grensebeskyttelsesbyrå Frontex antyder om ulovlige grensepasseringer, våger stadig flere å krysse ruten igjen til det sentrale Middelhavet fra Libya og Tunisia til Italia. De fleste migrantene er imidlertid ikke registrert der, men drar til Tyskland.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *