Handelsvolumet for kryptovaluta i november falt med en femtedel til 200 millioner kroner


Volumet av kryptovalutatransaksjoner i Tsjekkia falt med en femtedel til 200 millioner kroner i november sammenlignet med oktober. Samtidig var utgiftene rundt 35 % lavere enn i samme måned i fjor. Totalt kjøpte tsjekkerne i år bitcoins og andre kryptovalutaer for 3,3 milliarder kroner, en fjerdedel mindre fra året før. Dette stammer fra data fra den største traderen Bit.plus.

Prisen på den mest omsatte bitcoin falt 16 % i november til $17 200, eller rundt CZK 420 000. Bitcoin har mistet 63 % av verdien siden starten av året.

«Slutten på FTX-børsen og, i det tsjekkiske miljøet, undersøkelsen av Xixioio-tokenprosjektet hjalp ikke butikkene mye. Den lave prisen økte imidlertid andelen spekulative kjøp, som imidlertid ikke kompenserte for nedgangen sammenlignet med oktober når det gjelder volum,sa Bit.plus-gründer Martin Stránský.

Ifølge 2bminer-direktør Jakub Hlavenka har handel med kryptovaluta avtatt mye. Kundene har begynt aktivt å lete etter alternativer for å komme inn i kryptovalutaens verden utenom spekulasjon på børser, som har vært preget av flere krasj de siste ukene.

«Jeg ser på hele situasjonen som positiv på lang sikt. Etter innføringen av mer grundige kontroller av alle børsselskaper, inkludert bevis på reserver, forventer vi også en betydelig økning i kryptovalutamarkedet. Industrien tilpasser seg massemarkedet. Situasjonene som oppstod denne måneden er alltid forbundet med det. Alt dette bekrefter bare mengden potensielle kryptovalutaer,“ la Hlavenka til.

I begynnelsen av måneden, ifølge Portos Jakub Valníček, svingte markedsverdien til kryptomarkedet rundt 1 billion dollar, likvideringen av usikrede lån forårsaket av kollapsen av FTX førte til at markedet falt til 850 milliarder dollar. Ifølge ham, for å gjenopprette tilliten til kryptovalutaer, må markedet renses for andre uredelige ordninger.

Såkalt proof of reserves, en ny standard der børser kan bevise at de holder klientmidler på adskilte kontoer og ikke bruker dem til ytterligere spekulasjoner, kan hjelpe. Imidlertid har introduksjonen sine vanskeligheter, og det vil ta litt tid før en slik tilnærming blir normen, slik den er i den tradisjonelle finansverdenen, la Valníček til.

Kilde: Reuters, ČTK

Les mer

 • Tysk eksportvolumet falt uventet i august for første gang på 15 måneder

  Etter justering for sesong- og kalendereffekter falt tyske eksportvolumer uventet i august for første gang på 15 måneder. Dette ble annonsert i dag av Federal Statistical Office. Sammenlignet med juli falt eksporten med 1,2 % til 113 milliarder euro (2,9 billioner CZK), mens det var ventet en økning.
 • Volumet av nyoppdaget olje og gass falt i fjor

  Volumet av olje og naturgass i nyoppdagede felt falt i fjor til det laveste nivået siden 1940-tallet. Fallende råvarepriser fikk oljeselskapene til å kutte drastisk investeringer i leting, sa det norske konsulentselskapet Rystad Energy i dag.
 • Tsjekkia bitcoin handelsvolum økte til fire milliarder i år

  Handelsvolumet for bitcoins og andre kryptovalutaer i Tsjekkia har økt med en tredjedel i år til rundt fire milliarder kroner. Samtidig dominerer Bitcoin betydelig. Årsaken til veksten er den styrkede bitcoin-kursen, koronavirusutbruddet og usikkerhet i globale markeder. Martin Stránský, direktør for den største nasjonale kryptovalutahandleren Bitstock.com, fortalte ČTK.
 • Transaksjonsvolumet på Praha-børsen falt, det var på det laveste siden 1994

  Handelsvolumet på Praha-børsen falt med CZK 22,5 milliarder år-til-år til CZK 120 milliarder i 2018, og utgjorde CZK 142,5 milliarder i 2018. laveste siden 1994. Dette følger av statistikken til Praha-børsen ( BCPP). I 2007 oversteg salget én billion kroner. Etter det falt de gradvis til nåværende all-time high.
 • Handelsvolumet på Praha-børsen økte med 15 %. til 125,3 milliarder CZK

  Handelsvolumet på aksjemarkedet til Praha-børsen økte med 15 % fra år til år til 125,3 milliarder CZK i år, og utgjorde 108,8 milliarder CZK i 2019. På det tidspunktet var de på det laveste siden 1994. Dette følger av statistikken til Praha-børsen (BCPP). I 2007 oversteg salget én billion kroner.
 • Handelsvolumet for kryptovaluta i mars halverte fra år til år til 1,1 milliarder CZK

  I første kvartal i år handlet tsjekkerne kryptovalutaer for rundt 1,1 milliarder kroner. Det er omtrent halvparten av samme tid i fjor under den såkalte bitcoin-feberen. Bitcoin og Ethereum fortsetter å representere det største transaksjonsvolumet. Dette stammer fra data fra den største traderen Bit.plus.
 • Handelsvolumet for kryptovaluta stagnerte på rundt 200 millioner CZK i juli

  I juli kjøpte tsjekkerne kryptovalutaer for rundt 200 millioner kroner, omtrent samme år for år. Handelen var en tredjedel lavere enn i juni på grunn av høytidene. I løpet av årets syv måneder falt forretningsvolumet med 33 % fra år til år til 2,4 milliarder kroner. Dette stammer fra data fra den største nasjonale kryptovalutahandleren Bit.plus.
 • Volumet av kryptovalutatransaksjoner i Tsjekkia økte til 3,5 milliarder CZK i første halvår i år

  I første halvår kjøpte tsjekkere kryptovalutaer for nesten 3,5 milliarder kroner, som er mer enn det dobbelte sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Sammenlignet med begynnelsen av året har volumveksten avtatt de siste månedene. Dette stammer fra data fra den største nasjonale forhandleren Bit.plus.
 • I august var volumet av kryptovalutatransaksjoner i Tsjekkia 1 milliard CZK lavere enn i fjor

  I august kjøpte tsjekkerne kryptovalutaer for rundt 200 millioner kroner, som er omtrent det samme som i samme måned i fjor og samtidig et tilsvarende volum som i juli i år. I løpet av åtte måneder av året falt handelsvolumet i Tsjekkia med én milliard til 2,6 milliarder kroner fra år til år. Dette stammer fra data fra den største nasjonale forhandleren Bit.plus.
 • Handelsvolumet for kryptovaluta i januar falt år-til-år til CZK 400 millioner

  I januar i år handlet tsjekkerne kryptovalutaer for rundt 400 millioner kroner, som er 100 millioner kroner mindre fra år til år. Sammenlignet med forrige måned betyr dette en økning på rundt 100 millioner kroner. Flertallet av transaksjonene var i bitcoin og ethereum kryptovalutaer. Dette stammer fra data fra den største nasjonale forhandleren Bit.plus.
 • Handelsvolumet for kryptovaluta i februar falt fra 100 millioner CZK til 300 millioner CZK

  Volumet av kryptovalutatransaksjoner i Tsjekkia falt med rundt 100 millioner CZK til 300 millioner i februar sammenlignet med forrige måned. I de to første månedene av dette året falt volumet av kryptovalutatransaksjoner med en fjerdedel fra året før til 700 millioner kroner. Bitcoin er fortsatt dominerende med mer enn halvparten av handelsvolumet. Dette stammer fra gjeldende data fra den største nasjonale traderen Bit.plus.
 • Pengevolumet i finansmarkedet økte til CZK 6,9 billioner i fjor

  Det totale volumet av penger plassert på finansmarkedet i Tsjekkia økte med 7,4 % til 6,9 billioner kroner i fjor. Dette representerer en vekst over gjennomsnittet de siste fem årene. Omtrent 68,5 % av denne summen består av innskudd i banker og pantelånere, som økte med 6,4 % til 4,7 billioner kroner i fjor. Investeringsfondene steg mest i fjor, med 18,9 % til 746,2 milliarder kroner. Dette er basert på Finansmarkedsutviklingsrapporten 2019, utgitt av Finansdepartementet på Internett.
 • Volumet av industriordre i Tyskland falt uventet i mars

  Volumet av industriordre i Tyskland falt uventet i mars, for tredje måned på rad. Denne gangen var nedgangen på 0,9 % sammenlignet med en nedgang på 0,2 % forrige måned, sa det tyske statistikkkontoret i dag. Nedgangen i utenlandsk etterspørsel har i hovedsak skylden. Dataene antyder at industriproduksjonen i Europas største økonomi sannsynligvis vil avta i de kommende månedene.
 • Volumet av industriordre i Tyskland falt uventet i november

  Volumet av industrielle ordrer i Tyskland falt 1,3 % i november, det største fallet siden juli i fjor. Dette ble offentliggjort i dag av det tyske økonomidepartementet. Dette er et uventet resultat, ettersom analytikere forventet vekst. Nedgangen var drevet av svak utenlandsk etterspørsel, som signaliserer at en nedgang i industrien vil fortsette å hemme veksten i Europas største økonomi.
 • Utlånsvolumet til selskaper i euroområdet har falt

  Volumet av banklån gitt til selskaper i eurosonen falt igjen i desember. Hvert år…
 • Volumet av forbrukslån i euroområdet har økt

  Volumet av banklån til husholdninger i euroland vokste med det raskeste tempoet på over seks år i februar. Imidlertid har utlån til bedriftssektoren avtatt, ifølge dagens data fra Den europeiske sentralbanken (ECB).
 • Volumet av investeringer i oppstartsbedrifter i Europa når et rekordnivå

  Investeringsvolumet i oppstartsbedrifter i Europa er på et rekordhøyt nivå. I første halvår i år, sammenlignet med forrige periode i fjor, økte den med 62 % til 16,9 milliarder euro (omtrent 433 milliarder CZK). Det opplyser konsulentselskapet EY i dag. Ifølge forskningsforfatter Peter Lennartz er det enormt mye kapital i markedet som investorer leter etter en søknad om. I rangeringen av byer forsvarer London førsteplassen, men Paris kommer på andreplass foran Berlin.
 • Antallet tap på fordringer i Spania fortsatte å vokse

  Andelen misligholdte lån av det totale volumet av lån gitt av spanske banker i oktober steg til…
 • EBRD-utlånsvolumet falt 5 % i fjor

  Volumet av lån gitt av Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling (EBRD) i fjor falt med 5 % for…
 • Utlånsvolumet til bedrifter og husholdninger i euroområdet er redusert

  Volumet av banklån gitt til bedrifter og husholdninger i euroområdet falt igjen i august. Det følger av data…

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *