Herbert Winkel elsker naturen og hans «nye liv»

Og? Hvordan har du hatt det i det siste?
Flink! Mer enn ett år etter at jeg trakk meg som distriktsadministrator i Vechta-distriktet, har jeg funnet meg til rette i mitt nye liv. Det tok tid å tilpasse seg. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fortsatt kan jobbe i EWE-foreningen og ved det private universitetet for næringsliv og teknologi i Diepholz/Vechta og på frivillig basis i Lohner ungdomsklubb og i styret for CDU-Lohne . Jeg har også mer tid til hobbyer, og jeg har ikke så travelt med deadlines som før.

Hva ga du deg selv egentlig?
I juni i år fikk min kone og jeg en drøm gått i oppfyllelse og kjørte i nesten 3 uker i bobil og med et vennepar via Sverige til Lofoten via Norge og returnerte fra Bergen med båt. Norges landskap er fantastisk vakkert og det var veldig gøy.

Hvis du var konge av Tyskland: hva bør avskaffes først?
Jeg burde avskaffe eller endre noen ting. Det første du må gjøre er prinsippet om vannkanne, for eksempel med dagens energitilskudd. Det er ikke rettferdig at vi i Tyskland ikke er i stand til å dele ut subsidier til mennesker i nød på en målrettet måte og at vi på grunn av mangel på digitale alternativer i stedet betaler flere milliarder euro til folk som ikke trenger det. I Estland lærte jeg hvordan digitalisering kan fungere i dag. Det er fortsatt mye å ta igjen i Tyskland. I tillegg har utvidelsen av bredbånd ikke blitt implementert i de mest avsidesliggende hjørnene av Tyskland, og det er ikke alltid mobiltelefonmottak, selv på motorveiene. Dessuten har en reduksjon i byråkratiet aldri virkelig funnet sted. Tvert imot!

Hvilken drøm kan du oppnå neste gang?
Vi er fast bestemt på å utforske Sør-Norge igjen. Jeg håper vi kan oppnå dette i 2024. En drøm ville være å få huset vårt oppdatert energimessig og bli mindre avhengig av fossilt brensel. De første skrittene er tatt, men det er en lang og kostbar reise.

Hva er din favoritt ting å gjøre?
Jeg foretrekker å drive med sport i naturen. Det kan være flere typer fysisk aktivitet: fra gåing til jogging, sykling, svømming, ski eller hagearbeid. Jeg liker også å være sammen med mennesker og å reise. Interessen for politikk spiller også en stor rolle.

Hvilke egenskaper liker du ved deg selv? Og hvilke gjør ikke det?
Andre mennesker kan sikkert dømme bedre. Jeg blir alltid fortalt at jeg er god med mennesker og kan kommunisere godt med min rolige væremåte, men på innsiden er det ikke alltid slik. Noen ganger føler jeg meg for kritisk og utålmodig.

Hvilket TV-program liker du best?
TV er ikke en av mine prioriteringer. Nyhetene er en daglig basis sammen med annen politisk programmering. Det kan også være en god film fra allmennkringkasterens mediebibliotek eller reisedokumentarer.

Hvem vil du treffe?
Jeg tenkte lenge på det fordi jeg hadde det privilegium å bli kjent med kjente politiske personer. Jeg setter stor pris på fru von der Leyen som president for EU-kommisjonen. Jeg vil gjerne snakke med henne om hennes nåværende stilling og oppgavene knyttet til den og hvordan hun stiller seg til dem.

Hva vil du spise igjen?
Jeg er ikke så kresen når det kommer til matvalg. Generelt har jeg redusert kjøttforbruket de siste årene. Men i løpet av denne tiden liker jeg å spise en solid rett med grønnkål med Kassler, Mettwurst og Pinkel. Siden denne retten ikke er så populær hjemme, tilbereder jeg den vanligvis ikke selv.

Hvilket fag ved OM-Medien bekymret deg mest?
I år, selvfølgelig, Russlands angrepskrig i Ukraina og elendigheten til folket der. I tillegg kommer de tilhørende effektene på oss lokalt, inkludert flyktningstrømmen og energikrisen.


Til ingen:

  • Herbert Winkel ble født 28. juli 1956 i Euskirchen.
  • Sivilstand: Gift, to barn.
  • Advokaten jobbet først i finansadministrasjon og i finansdepartementet i Niedersachsen.
  • Fra desember 1992 til august 1998 var han ansatt i byen Lohne. Han fungerte som bykasserer og stedfortredende bysjef.
  • 1. september 1998 ble han den første distriktsrådmannen i Vechta-distriktet
  • Fra november 2014 til 1. november 2021 fungerte Winkel som distriktsadministrator for Vechta-distriktet.
  • Siden november 2021 har han vært leder av aksjonærutvalget i PHWT gGmbH og dermed bindeleddet mellom aksjonærene og universitetet.
  • I februar 2022 valgte forsamlingen til EWE-foreningen, som samler alle de 21 medlemskommunene (fylker og tettsteder), ham til leder av foreningen for 5 år.
  • Han er også aktivt styremedlem i Lohne ungdomsklubb og CDU Lohne kommuneforening.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *